İsrail’in yaptığı soykırımdır!

İsrail’in Yaptığı Soykırımdır!

Fevzi Türker

7 Ekim 2023’te Hamas örgütünün İsrail’e saldırısıyla başlayan Gazze savaşı tüm şiddetiyle 45 gündür sürmektedir. İsrail’in başlattığı savaş, İsrail’i haklı duruma düşürdüğü gibi onların amaçlarına da hizmet etmektedir.

İsrail ordusu Gazze’nin her köşesine gece gündüz havadan, karadan ve denizden acımasızca binlerce ton bomba yağdırarak saldırmaktadır. Bu saldırılarda taş üstünde taşın kalmadığı Gazze’deki hastanelerin bile çoğu vurularak yıkılmış ve büyük çoğunluğu bebeklerden oluşan binlerce Gazelli hayatını kaybetmiştir. Gazelliler için savaş, Gazze’de şu an yaşamayı ölmekten daha zor hale getirmiştir.

Gazze savaşı, savaş olmaktan çıkmış ve dünya kamuoyunun özelikle de Türk toprağı Hatay konusunda, sözde Ermeni soykırımı yalanında Türkiye’yi iki de bir suçlayan başta Filistinli yöneticiler ile 400 milyonluk Arap aleminin gözü önünde gerçek ve eşi benzeri görülmemiş bir soykırıma dönüşmüştür.

Ermeni çeteleri, Ruslarla İngilizlerin vaatlerine kanarak Ermenileri sadık millet olarak gören Osmanlı devletine ve ordusuna 1914’ten itibaren ihanet ederek Doğu Anadolu’da sıkça saldırmaya başlamışlardır. Osmanlı devleti kendi güvenliğini korumak adına Doğu Anadolu’da yaşayan Ermenileri 1915’te aldığı bir kararla, Osmanlı toprakları dışına göçe zorlamamıştır. Suriye, Lübnan ve Irak gibi Osmanlı vilayetlerine, soykırım uygulamadan, düzenli bir tehcirle yerleştirmeye başladı.

Otuz yedi Türk diplomatı şehit eden Ermeni ASALA örgütünün üyeleri ne yazık ki kardeş bildiğimiz Filistin kamplarında eğitilmişlerdir. Filistin yetkilileri, KIBRIS ve KARABAĞ konularında hep Rum ve Ermenilerden yana olduklarını açıkça bildirmişlerdir. Çok değil kısa bir süre önce Filistin yönetimi sözde Ermeni soykırımının 100. yılı anısına PUL bile bastırmıştır.

Türk diplomatları şehit eden Ermeni teröristleri kamplarında eğiten ve Türkleri soykırım yapmakla suçlayan Filistin liderlerine ve sözde Ermeni soykırımını resmen tanıyan Libya, Suriye ve Lübnan hükümetlerine soykırımın ne olduğunu veya kimin soykırımcı olup kimin soykırımcı olmadığını sormak lazım. Cevabı görmek istiyorsanız, şu anki Gazze’ye bakın. Bugün hala her şeye rağmen dramlarını anlayarak soykırıma maruz kalan Gazellilerin yardımına koşan Türkiye ve Türk milletinden başka bir ülke ve millet var mı?

Filistin’i Türkler yıllarca savundular. Daha sonra Osmanlı Türkleri de, özellikle Kudüs’e 400 yıl gözleri gibi bakmışlardır. Filistin’i 1. Dünya savaşında kimlerin İngilizlere peşkeş çektiği ortadadır.

İsrail, Filistin yönetiminin, Arap devletlerinin ve dünyanın gözü önünde Gazze’yi haritadan silmek üzeredir. Hatta ölüm kalım savaşı veren Gazzelileri gerçek bir soykırım yaparak göçe zorlamayı hedefliyor.

Filistinli kardeşlerimize zamanı gelmişken sormak lazım: Gazellilerin cesetleri soykırımcı İsrail askerlerinin postalları altında çiğnenirken siz hala sözde Ermeni soykırımını tanımaya devam mısınız? Veya İsrail’in Gazze’de uyguladığı soykırımı görmezden mi geleceksiniz? Tarihi gerçekler ve belgeler ortada isteyen herkese açık. Osmanlı devletinin, Ermenilere karşı soykırım diye bir uygulaması olmamıştır.

Ermeni soykırımı yalanını, 40 milyon Kızılderili’yi yok eden ABD, 5 milyon Yahudi’yi yakan Hitler Almanya’sı, milyonlarca Afrikalıyı ve Cezayirliyi katleden Fransa, İngiltere ve yüzbinlerce Türkü sürgünlerde öldüren Stalin Rusya’sı gibi devletlerin uydurduğu kuyruklu bir yalandan başka bir şey değildir.

Allah Türkiye’yi ve Türkleri, sözde Ermeni soykırımı yalanıyla güneş gibi parlayan tarihi gerçekleri balçıkla sıvamaya çalışan emperyalist ülkelerin kötülükleri ve iftiralarından korusun.