Ukrayna’da Savunma Bakanı değişti

Cumhurbaşkanı Zelensky, Savunma Bakanı Reznikov’un görevden alınacağı ve yerine Ukrayna Varlık Fonu Başkanı olan Kırım Tatar Türk’ü Rüstem Umerov’un yeni Savunma Bakanı olacağını açıkladı. Ukrayna Savunma Bakanı Oleksiy Reznikov’un yakın bir zamanda görevden alınacağı ve yerine Ukrayna Varlık Fonu Başkanı olan Kırım Tatar Türk’ü Rüstem Umerov’un yeni Savunma Bakanı olacağı kesinleşti. Rüstem Umerov hem bölgenin hem de dünyanın tanıdığı önemli bir isimdir. Kırım sürgünü zamanı aile Özbekistan’a sürgün edilmiş ve kendisi daha sonra Ukrayna’ya dönmüştü.

Umerov uzun dönem Kırım Tatar Türklerinin milli lideri Mustafa Kırımoğlu ile yakın çalıştı ve yardımcılığını yaptı. Mustafa Kırımoğlu ile Umerov şuan bile çok yakın çalışıyorlar.
Ukrayna Varlık Fonu Başkanığı görevini yürütünce de ciddi başarılı oldu. Ukrayna-Rusya arasında yürütülen İstanbul süreci, tahıl anlaşmaları vb. birçok konuda Rüstem Umerov da görüşmelerde bulundu. Rüstem Umerov, Cumhurbaşkanı Zelenski’nin Şu an en güvendiği insanlardan biri. Rüstem Umerov, ABD’nin ve Avrupa’nın da yakından tanıdığı ve olumlu baktığı biridir.