KERKÜK’TE NELER OLUYOR?

KERKÜK’TE NELER OLUYOR?

Yeliz Yıldırım

Bir kaç gün önce Kerkük’te Barzani Peşmergesinin bölgeye gidişini protesto eden Türkmenler ile Kürtler arasında çatışma başlamış. Hem PKK’nın hem de İranlı Silâhlı terör örgütlerinin parmağı olan olaylarda, Peşmerge Kerkük’ü haksız hukuksuz bir şekilde işgal etmeye çalışıyor. Yaşanan çatışmalarda ölen olduğu gibi sokağa çıkma yasağı da başlatıldı. Arap ve Kürt basınları olayları takip ederken bizim Türk basını ve siyasiler, her zaman ki gibi 3 maymunu oynuyorlar.

Türkiye Cumhuriyeti devleti olarak diplomatik tüm girişimler geç kalınmadan yerine getirilmeli, Türk’ün toprağı Kerkük’te güvenlik sağlanmalı, Türkmen kardeşlerimiz yalnız bırakılmamalıdır. Kerkük’teki Türkmen nüfusun can ve mal güvenliği ivedilikle teminat altına alınmalıdır.

Buradan başını kuma gömen siyasilere açık çağrıda bulunuyorum. Bugün işe yaramayacaksanız, bizden aldığınız oylar haram zıkkım olsun. Tüm platformlarda acilen gündem oluşturup Türkmenlere sahip çıkın. Türk’ün toprağı Kerkük, Mezopotamya hırsızlarına peşkeş çekilemez.

Türkmeneli’nin başkenti “KERKÜK” Türk’tür, Türk Kalacaktır.

TÜRK DEDİĞİN, TÜRK MENEM,
KERKÜKLÜYEM, TÜRKMENEM,
ANKARA’DAN, BAKÜ’DEN,
DUY SESİMİ, TÜRK MENEM…