İstanbul’da Göç Toplantısı

İsmail Cengiz/ İçişleri Bakanı Sayın Süleyman Soylu’nun başkanlığında bazı STK başkanlarının katılımı ile Türkiye’nin Göç Politikaları konusunda İstanbul’da istişare toplantısı düzenlenmiş. Hayırlı olsun. Umarım bu toplantı Türk soylu göçmenler, sığınmacılar ve mülteciler için faydalı olur. Arzumuz devletimizin mağdur ve mazlumun derdine derman olmasıdır.
2018’de Bakan beyin talimatıyla Avrasya Türk Dernekleri Federasyonu olarak o günkü il göç müdürümüz Hüseyin bey ile göç genel müdürümüz Abdullah beyin destekleri ile binlerce kişiye insani ikamet verilmesine vesile olmuştuk. Özellikle Mısır’dan gelen Uygur öğrencilere acil ikamet verilmesi ve yüzlerce Uygur aileye de uzun dönem ikamet verilmesine katkımız oldu. (Hepsinin belgesi, hepsinin şahidi, hepsinin de isim listesi kayıtlarımızda mevcuttur)
Bu süreçte elbette sıkıntılar da yaşandı. Pasaport kimlik bilgileri bize, derneklerimize ulaşma aşamasında bazı şahısların rant peşinde koştuklarına şahit olduk. Bazılarını Kumkapı’da listeleme yapılırken, bazılarını parmak izi alınırken suç üstü yakaladık, sıkıntıları anında o günkü göçte çalışan fedekar arkadaşlarla paylaştık. Allaha bin kere şükürler olsun ki, bu işi koordine eden kardeşiniz olarak devletin bize verdiği bu imkanı suiistimal etmedik, bilerek ettirmedik, ranta dönüştürmedik.
19.567 soydaşımdan bir kişiden dahi tek bir kuruş almadım. Buna rağmen sahte hesaplar üzerinden bir iki münafık, bir iki haramzade tarafından suçlanmaya çalıştık.
Şükürler olsun ne haram lokma yedik ne de mazlumun, mağdurun üzerinden rant elde etmedik. Sadece kardeşlerimizin bir kısmı kendilerine hizmet eden derneklerine gönüllü bağışta bulundular… Şimdi yapıldığı gibi benim başkanlarımın hiç biri bu hizmeti suiistimal etmedi. Toplanan bağışlar da millet için sarf edildi. Afganistan’a cenazeler gönderildi, fakir gençlerin evliliklerine yardım edildi. Onlarca yüzlerce muhtaç aileye gıda yardımı yapıldı. Onlarca ağır hasta ücretsiz ameliyat ettirildi.
Bugün başkalarına yaptığı gibi Devletin verdiği İstisnai vatandaşlığı 1000 dolar, 2000, 5000 dolara satmadık… Yasal olmayan merkezde, emlakçı dükkanlarında “uyum” adı altında ne demekse milletten paralar toplamadık… (Rüşveti ispat etmek zordur ancak onlarca ses kaydını, şikayet mesajlarını gerektiğinde ilgili makama verebiliriz)
İki üç ay gibi kısa zamanda Bakan beyin talimatlarıyla binlerce kardeşimizi sevindirdik. Onlarca durumu acil olan soydaşlarımızın da ay yıldızlı kimliğe kavuşmasına vesile olduk. 2018 öncesinde de Mesut Yılmaz, Bülent Ecevit, Turgut Özal ve Necmettin Erbakan hükümetleri dönemlerinde de binlerce soydaşımızın ikamet almasına, vatandaş olmasına vesile olduk. Türkiye’de belki de ilk ciddi Uluslararası Göç Sempozyumu’nu Zeytinburnu Belediyesi (Murat Aydın)’nin ev sahipliğinde gerçekleştirilmesine vesile olduk. BM UNHCR aracılığı ile zor durumda kalan yüzlerce …… kardeşimizin Avrupa, Kanada, Amerika’ya gitmesine vesile olduk.
Şimdi de 6 aydır soydaşlarımıza ücretsiz HUKUKİ DANIŞMANLIK HİZMETİ veriyoruz!
Dolayısıyla beni silmeye, iftiralarla itibarsızlaştırmaya kapasitesiniz de, gücünüz de yetmez!
“İsmail Cengiz ile görüşmeyin yoksa…” diyerek mültecilere tehditler savurup Bu millete hizmet etmeme engel olamazsın Kadir efendi! Gücün yetmez!
Hele hele doğruları söylememe, mağdurları, mazlumları savunmama engel olmaya gücünüz yetmez!
En önemlisi 25 yıllık geçmişimiz olan sayın Bakanımız Süleyman Soylu ile aramıza nifak tohumu ekmenize asla izin ve fırsat vermeyeceğim…
Bu vesile ile gerçekten de 2018’de binlerce mazlumun göz yaşını dindiren sayın Süleyman SOYLU’ya (o dönemin genel müdürü Abdullah beye, İstanbul İl Göç Müdürü Hüseyin beye ve pırlanta gibi ekibine) ve o dönemde Kumkapı Geri Gönderme Merkezi’nde görevli olan arkadaşlara ve bu mekanı kullanmamızda kolaylık sağlayan UNHCR’deki tüm yöneticilere minnet ve şükranlarımı sunuyorum.
Beni bu süreçte yalnız bırakmayan; Savaş Avcı, Kemal Beyatlı, Tarık Sülo Cevizci, Ekber Yassa, Ramazan Yurttash, Abdulgafur Turan, Mehmet Tütüncü, Fazıl Ahmet Sönmez, Celal Şahap, Fehim Işık, Seyfettin Bora, Veysel Demir, Nurahmet Yurttash, Murat Atai, Murat Nazar, Güngör Yavuzaslan, Necdet Ertuğrul, Engin Aybirdi, Mustafa Yıldız, Tebet Yücetürk, İlhan Turanlı, Abdulehed Er, Cuma isa, Necmettin Yunus, Yashar yıldız, Abdurahman Temur, Saadet yurdurün, Mehtap Neftçi ve Abdullah Tursun’a teşekkür ediyorum, helallik diliyorum.