Türkiye’nin Kıyiv Büyükelçisi Mustafa Levent Bilgen, Kırım Tatarlarının yeni yılını kutladı

Türkiye’nin Kıyiv Büyükelçisi Mustafa Levent Bilgen, 31 Aralık 2023 tarihinde Kırım Tatarları, Gagavuzlar, Ukraynalılar ve Ahıska Türklerinin yeni yılını kutladı

Türkiye’nin Kıyiv Büyükelçisi Mustafa Levent Bilgen, 31 Aralık 2023 tarihinde Kırım Tatarları, Gagavuzlar, Ukraynalılar ve Ahıska Türklerinin yeni yılını kutladı. Büyükelçi Bilgen, yeni yıl mesajında dünyada barışın hakim olduğu, güvenliğin yeniden tesis edildiği bir dünya temennisinde bulundu. Kıyiv Büyükelçisi Mustafa Levent Bilgen’in yayımladığı yeni yıl mesajı şu şekilde:

“Kıymetli vatandaşlarımız, Değerli Kırım Tatar, Gagavuz ve Ahıska Türkü Soydaşlarımız ve Ukraynalı dostlarımız, Ukrayna’da sürmekte olan savaş nedeniyle 2023 yılı, tıpkı bir önceki sene gibi, hepiniz için büyük zorluklar içerisinde geçti. Bu koşullar altında sizlerle omuz omuza olabilmek, güçlüklerin üstesinden birlikte gelmeye gayret etmek bizleri bir nebze de olsa teselli etti.

Şubat ayında ülkemizde meydana gelen deprem ise yüreklerimizi dağlayan bir diğer hadiseydi. Bu defa, yaralarını sarmaya çabaladığımız Ukrayna halkı, yaşadıkları tüm güçlüklere rağmen ülkemize yardım elini uzatarak, dostun kara günde belli olduğunu tüm dünyaya kanıtladı.

2023 yılını, başta Ukrayna’da süren savaş olmak üzere farklı coğrafyalarda yaşanan çatışmalar ve insani krizlerle geride bırakırken, yeni yıldan temennimiz tüm silah seslerinin susması ve Ukrayna için adil bir barışın tesis edilmesidir.

Ukrayna’nın toprak bütünlüğüne ve egemenliğine verdiğimiz sarsılmaz desteği bu vesileyle yineliyor, ülkelerimiz ve halklarımız arasındaki ilişkilerin her alanda daha da derinleşerek güçlenmesini temenni ediyoruz.

Bu his ve düşüncelerle şahsım ve tüm mesai arkadaşlarım adına, yeni yılınızı en kalbi duygularımla tebrik ediyor, 2024’ün hepinize barış, sağlık, esenlik ve mutluluklar getirmesini diliyorum”

Kaynak: Kırım Haber Ajansı (QHA)