Azerbaycan milletvekilli adayı Ferman Salmanlı Türkiye için asker selamı verdi

Oktay Hacemoğlu/Azerbaycan’da milletvekilliğine aday olan Ferman Salmanlı Türkiye’nin yürüttüğü savaşa askeri selam verdi. Azerbaycan’da yapılacak olan Parlamento seçimlerine bağımsız aday olarak katılan milletvekilliğine aday Ferman Salmanlı’nın Gobustan’ın Poladlı köyünde seçimlerle ilgili seçmenlerle görüştü.
Görüşmede seçimle ilgili planlarını seçmenlerin dikkatine sunan F.Salmanlı kardeş ülke Türkiye’nin Çin’deyken Azerbaycanlı öğrencilerin tahliye etmesinin kardeşliğimizin örneği olduğunu belirtti.
Aynı zamanda F.Salmanlı oturduğu Abşeron ilinin Hökmali kasabasında 1918 yılında Ermenilerin yaptığı soykırımdan Azerbaycan’ı Kafkas İslam Ordusu’nun kurtardığını söyleyerek kardeş Türkiye’ye teşekkür olarak Türkiye’nin şuan yürüttüğü savaşa “askeri selam” vermekle kendi desteğini ve vefa borcunu dile getirdi.
Ferman Salmanli ayni zamanda Azerbaycan ve Türkiye Cumhurbaşkanları sayın Recep Tayyip Erdoğan ve sayın İlham Aliyev’in beraber adımladıklarını sözlerine ekleyerek kendilerinin bu yönde sayın Cumhurbaşkanlarına destek vereceklerini söyledi.