Fevzi Türker’den 6 Ocak 1980 Yazısı

6 Ocak 1980

Fevzi Türker

Kırk üç yıl önce bugün; (16 Ocak 1980) Türkmenlerin 4 örnek lideri Dr. Necdet Koçak, Dr. Rıza Demirci, emekli Albay Abdullah Abdurrahman ve iş adamı Adil Şerif, Türkmenlerin Özgürlüğü uğruna faşist Saddam rejimi tarafından Bağdat’ta idam edilmişlerdir.

Büyük idealist insan Dr. Necdet Koçak şehadet şerbetini içmeden kısa bir süre önce aile, devlete karşı yürüttüğümüz bir suç söz konusu değildir demiş. Ama rahmetli, düşünülmesi gereken çok önemli başka bir konuyu işaretlemiş o da:“Ağacın kurduğu kendindendir.” demesi. Bu atasözü ile neyi ifade etmek istemiş olabilir?Açıkça, daha genel olarak Saddam rejimice satın alınıp çevresine sızdıran bazı hainlere işaret etmek üzere gösterirr.

Şehadetlerinin üzerinden kırk üç yıl geçti; toplum olarak,ne uğrunda şehitlerin ilkelerini bir adım ileri götürebildik ne de o ilkelerde yetişen Türkmen toplumu hakkettiği dereceye yükselebildi. Tam geçenlerde ferşah fersah gerilere gitti ve gidiyor.

Yerleri doldurulamayan şehitlerimiz, Necdet Koçak, Rıza Demirci, Abdullah Abdurrahman ve Adil Şerif’i 16 Ocak 1980’de ipe götüren hainlerin kimlerin tamamını halka anlatmanın ve hayatta kalanlardan hesap sorma süresinin geldiği ve geçtiği.

Halkımız, Türkmeneli coğrafyasından yok edilmek istenmiyorsa, -ağlayıp sızlamadan- şehitlerimizin aziz hatıralarına lafta değil özde sadık kalb uğrunda şehitlerinin kutsal hücrelerinde barındırdıkları acınacak içerikleri ipekinerek bir an önce kurtarılmalıdır.

Şehitlerimize saygıyla anıyor hepsine Allah’tan rahmet diliyoruz.

16 Ocak 2023