Zikar’daki olayların nedeni açıklandı

Irak Silahlı Kuvvetler Komutanlığı Sözcüsü Yahya Resul, Zikar’daki gösteriler sırasında yaşanan olayların ana sebebinin bir güvenlik görevlisi olduğunu belirtti.

Irak Silahlı Kuvvetler Komutanlığı Sözcüsü Yahya Resul, Zikar’daki gösteriler sırasında yaşanan olayların ana sebebinin bir güvenlik görevlisi olduğunu belirtti.

Sözcü Resul, bugün basına yaptığı açıklamada, bir süre önce Zikar’daki gösteriler sırasında 3 kişinin yaşamını yitirmesine 25 kişinin de yaralanmasına neden olan olaylarla ilgili yapılan incelemelerin detaylarına yer verdi.

Olayın ana sebebinin bir güvenlik görevlisi olduğunu kaydeden Resul, soruşturma dosyasının Askeri Mahkemeler Kanunu uyarınca Ortak Soruşturma Komisyonu’na sunulmak üzere Milli Savunma Bakanlığı Hukuk Bürosu’na gönderildiğini aktardı. Zikar’ın vilayet merkezi Nasiriye’de 7 Aralık 2022’de toplanan bir grup ile güvelik güçleri arasında çatışma yaşandı. Olayda 3 kişi hayatını kaybederken 25 kişi de yaralandı.

Olayların ardından Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani, yaşananların detaylı incelenmesi için özel bir komisyon oluşturulması talimatı verdi. TEBA AJANSI