Ülkü Ocakları, Türk Dünyasında Kurban kesimi gerçekleştirdi

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı, Ülkü Ocakları ve Avrupa Türk Konfederasyonu üzerinden bağışlanan kurbanların kesimlerini başarıyla tamamladığını yardım ihtiyaç sahiplerine ulaştırıldığını duyurdu.

Bayram öncesinde hem yurt içinden hem de yurt dışından yoğun bağışların geldiği belirtilen açıklamada, bu bağışların kesimi ve dağıtımının büyük bir titizlikle gerçekleştirildiği ifade edildi. Vakıf, bağışlanan kurbanların yurtiçinde özellikle deprem bölgesi olmak üzere 81 ilde ve Azerbaycan, Afganistan, Kosova, Güney Türkistan, Batı Trakya, KKTC, Kerkük, Kazakistan ve Kosova’ya ulaştırdı. Ülkü Ocakları tarafından gerçekleşen kesim sonrası hızlıca İhtiyaç sahiplerine ulaştırıldı.

Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı’nın Genel Başkanı Ahmet Yiğit YILDIRIM, sosyal medya hesabı üzerinden konuyla ilgili bir açıklama yaparak, bu özverili çalışmaları ve destekleri için bağışçılara teşekkür etti. Açıklamasında, “Kurban Bayramı’nda, yardımseverliğin ve mazlumlarla dayanışmanın ahlaki değerini yaşayan ve yaşatan herkese teşekkür ederim. Rabbimden ibadetlerinizi kabul etmesini niyaz ediyorum, Türk-İslam alemi olarak birlik beraberlik içinde nice bayramlara kavuşmayı temenni ediyorum,” ifadelerine yer verdi.

Aynı zamanda, “Ülkü Ocakları Eğitim ve Kültür Vakfı olarak, Kurban Bayramı vesilesiyle Türkistan’dan Batı Trakya’ya, Kerkük’ten KKTC’ye kadar Türk Dünyası’nın birçok noktasında emanet edilen kurbanları keserek ihtiyaç sahibi soydaşlarımıza ulaştırdık. Turan coğrafyamızda kesilen kurbanları Allah kabul etsin,” şeklinde konuştu ve bağışların tamamlandığını belirtti.

Vakfın Genel Başkanı, tüm bağışçılara teşekkür ederek, ibadetlerinin kabulü ve birlik içerisinde nice bayramlara ulaşmayı diledi. Bu yılki kurban kesim ve dağıtımının başarıyla tamamlandığını belirten Genel Başkan, önümüzdeki yıl için de aynı yardımseverlik ve dayanışmayı beklediklerini ifade etti.