Ukrayna Dışişleri Bakanı, Mariupol’un tahliyesi için BM’nin Rusya’ya baskı yapmasını istedi

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, resmi temaslarda bulunmak üzere başkent Sofya'ya geldi. ( Borislav Troshev - Anadolu Ajansı )

Ukrayna Dışişleri Bakanı Dmitro Kuleba, Birleşmiş Milletleri (BM) Mariupol Limanı’nın tahliyesi için Rusya’ya baskı yapmaya çağırdı.

Dmitro Kuleba, Associated Press’e (AP) verdiği röportajda, BM Genel Sekreteri Antonio Gueterres’in Kiev ziyaretinden önce Moskova’ya gitmesinden ve Gueterres’in savaşta bir Rusya “tuzağı”na düşmeye karşı savunmasız olabileceğinden endişelendiğini söyledi.

Birçok yetkilinin Moskova ziyaretinde tuzağa düştüğünü belirten Kuleba, “Gueterres, öncelikli olarak tek bir konuya odaklanmalı, o da Mariupol’un tahliyesi.” dedi.

Kuleba, “Bu gerçekten BM’nin yapabileceği bir şey. Eğer siyasi irade, karakter ve dürüstlük gösterilirse umuyorum ki bu bizim ilerlememize olanak sağlar.” diye konuştu.

ABD Dışişleri Bakanı Anthony Blinken ve Savunma Bakanı Lloyd Austin’in kritik dönemde gerçekleştirdiği Ukrayna ziyaretini öven Kuleba, onları, Ukrayna için “dünyadaki herhangi bir ülkeden daha fazlasını yapan ülkenin” temsilcileri olarak nitelendirdi.