Türkmeneli Vakfı’ndan Karabağ’a Destek Çağırısı

TİKV-Basın/ Merkezi Ankara’da bulunan Türkmeneli İşbirliği ve Kültür Vakfı Başkanı Dr. Turhan Ketene Karabağa’a destek amacıyla Azerbaycan’ın Ankara büyükelçiliğini ziyaret etti. Türkmeneli Vakfı heyetini makamında kabul den Büyükelçi Hazar İbrahim ziyaretten memnuniyetini dile getirerek şunları kaydetti: Biz Irak Türkmenlerini Profesör Gazanfer Paşayev’in Kiril harfleriyle yazdığı 6 yıl Dicle-Fırat sahillerinde kitabından okuduk. Çok meraklıydı ki, Irak’ta dilimiz bir, soyumuz bir, kökümüz bir öz kardeşlerimiz vardır. Çok hoşbeht olmuştuk. Bugün de sizin ziyaretiniz çok sevindik” diyerek mutluluğunu dile getirdi.

Türkmeneli Vakfı Başkanı Dr. Turhan Ketene ise, “Biz her zaman Can Azerbaycan devletimizin yanındayız.  Tüm şehitlerimizin ruhları şad olsun. Yaralılara acil şifalar diliyorum. Bu haklı davanızda Irak’taki Türkmen kardeşleriniz sizinle beraberdir. Karabağ’ın kurtuluşu için birer asker olarak daima hazırız” dedi.

Ayrıca Ketene;  başta Irak Türkmenleri olmak üzere tüm Türk dünyasına “Karabağ’a destek” Çağırısında bulundu. Ziyaretin sonunda Türkmeneli Vakfı adına Büyükelçi’ye teşekkür Plaketi ile Vakfın yayınları takdim edildi. Ziyarette Türkmeneli Vakfı Başdanışmanı Dr. Mustafa Ziya da hazır bulundu.