Türkmen Gençler Bireysel ve Sosyal Gelişim Kampı sona erdi

Yurtdışı Türkler ve Akraba Topluluklar Başkanlığı (YTB) ile Ortadoğu Araştırmaları Stratejik Merkezi (ORSAM)’nin düzenlediği Türkmen Gençler Bireysel ve Sosyal Gelişim Kampı sona erdi.

8-12 Şubat 2020 tarihleri arasında Antalya’da başlayan kamp, 13-14 Şubat 2020 tarihlerinde Ankara’da yapılan eğitim çalışmaları ile son buldu.

Kamp süresince Türkmeneli bölgesinden gelen 20 öğrenci ile Türkiye’de eğitim gören 15 öğrenci profesyonel isimlerden Liderlik ve Motivasyon, Takım Çalışması, Sosyal Girişimcilik, Toplumsal İletişim, Karar Verme, Aktif Vatandaşlık ve Sivil Toplum hakkında eğitimler aldı. Ayrıca gerçekleştirilen Sosyal Aktiviteler ve projeler sayesinde eğitimler pekiştirildi.

Kampta ORSAM’ın uzmanları Dr. Recep Yorulmaz, Dr. Mustafa Seyrek, Enes Arslan ve Gökhan Ereli’nin yanı sıra Ankara Sosyal Bilimler Üniversitesi Siyasal Bilimler Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. Barış Alparslan ve Çankırı Bayramören Kaymakamı Yusuf Durani Dinç bilgi birikimlerini gençlerle paylaşarak eğitime katkıda bulundular.

Antalya’da geçirilen kamp süresince gençler bir de Kültür Gecesi düzenlediler. Türkmeneli bölgesinin milli kıyafetini giyen gençler, bölgenin şarkı türkülerine eşlik edip, hoyratları ile derin düşüncelere daldılar.

Eğitimlerin sonunda Ankara’da ORSAM Toplantı Salonunda sertifika töreni düzenlendi. Törende ORSAM Başkanı Prof. Dr. Ahmet Uysal ve YTB Yetkilisi Murat Kazancı gençlere hitap etti.

Konuşmaların ardından Türkmen Gençler sertifikalarını aldılar.

 

Türkmen Gençleri eğitime öncülük eden ORSAM ve YTB’ye teşekkür plaketi sundu.

Türkmeneli Bölgesinin gençleri etkinlikler boyunca Antalya’da sahili ve akvaryumu, Ankara’da ise Anıtkabir, Alparslan Türkeş’in Kabri, Şehit Muhsin Yazıcıoğlu’nun Kabri, Taceddin Dergahı ve Mehmet Akif Ersoy’un yaşadığı evi de ziyaret ettiler.

Gençlerin son durağı ise Irak Türkmen Cephesi’nin Türkiye Temsilciği oldu. Gençleri ağırlayan ITC Türkiye Temsilcisi Mehmet Tütüncü ve Gençlik Teşkilatı Sorumlusu Firas Ağaoğlu, bölgede yaşanan gelişmeler hakkında görüş alışverişinde bulundular.

Ve kampın sonunda Türkmen gençleri ülkeleri için, gelecekleri için bir şiara sahip oldular.