Skip to content
14 Temmuz 2025
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
IRAK TÜRKLERİNİN BAĞIMSIZ SİYASİ GAZETESİDİR

IRAK TÜRKLERİNİN BAĞIMSIZ SİYASİ GAZETESİDİR

Sosyal medya hesaplarımız

  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
Primary Menu
  • HABERLER
    • Akademik Makaleler
    • Arapça
    • Azerbaycan
    • Basın
    • Dünya
    • Editörden
    • İngilizce
    • Kitap
    • Kültür – Sanat
    • Türkiye
  • Yazarlar
  • Multimedya
  • Kütüphane
  • Kültür – Sanat
  • Röportajlar
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Türkmeneli’ni Tanıyalım
  • Kerkük Türküleri
  • Kerkük Kültür Derneği
  • Kitaplarımız
  • İletişim
  • Home
  • Haberler
  • Türkmen Dava Adamı İhsan Hamit Demirci Hakka Yürüdü
  • Haberler

Türkmen Dava Adamı İhsan Hamit Demirci Hakka Yürüdü

Kerkük Gazetesi 20 Kasım 2016

Türkmen Dava Adamı İhsan Hamit Demirci Hakka Yürüdü

Necat Kevseroğlu

14993462_565673733623745_1569206670664159020_n

16 Kasım 2016 günü akşamleyin, değerli bir mücadeleci yoldaşın ziyaretinde iken, beklenmeyen acı bir haber aldık. Milli dava dostumuz İhsan Hamit Demirci kardeşimiz, Erbil’de 10 saat süren bir kalp operasyonu ve  ameliyatından çıkmadı, son nefesini orada verdi diye haber geldi.

   Bu üzücü haber, bizde büyük bir sarsıntı yarattı. Çünkü, Türkmen toplumunun yetiştirdiği gerçek ülkücü, meselesine, davasına inanan, bütün hayatı iyilik ve doğruluk uğruna mücadele ile geçen ve inandığı davalarda karşılaştığı güçlüklerden yılmayarak büyük azami ve sabatiyle karşılık beklemeden mücadelesine devam eden bir eşi az görülen gözde insan, hayatı ibret alınacak tevazu ve özveri gösterebilen örnekleriyle dolu bir dostun, bizden ayrılığı, büyük kayıptır.

   İhsan Hamit Demirci, 1952 de Kerkük’ün Musalla mahallesinde dünyaya göz açtı, ilk, orta, lise tahsilini tamamladıktan sonra, Bağdat’ta “Polis Akademisi’ne girdi, bu kuruma girmek amacı, ülkede olan güvenlik kurumlarında, Türkmen varlığı, subaylarının, kanun adamlarının aralarında olması düşüncesiyle bu mesleği seçmişti. Başarılı, yetenekli bir öğrencilik hayatını Fakültede sürdürürken, daha üçüncü sınıf geçme sırasında, devrik rejimin cenevre emniyeti tarafından tutuklanarak, rahmetli Abdulselam Yahyavalı arkadaşıyla beraber göz altına alındılar hapse atıldılar.

    Düşüncelerini öğrenmek için kendisine ağır ve aşırı işkenceler uygulandı, yargı sıralarında çok azap, sıkıntılı durum geçirmiştir.

 Fakültenin son dönemlerine kadar başarılı olarak geçtikten sonra, hemen Genel Emniyet Müdürlüğünün yazılı emrine dayanarak, Dakanlık öğrenciliğine son verme emrini kendisine ileterek, böylece fakülteden uzaklaştırıldı. Bu duruma hiçte üzülmedi çünkü, atılma nedeni, milli mesele üzerine olduğundan, ülküsüne inancı tam olduğundan dolayı, bu gibi alçakça davranış, rahmetliye daha güç vererek ilkesine bağlılık ve mücadele yoluna devam.

    O günleri dostlarına hep Namık Kemal’ın:

Felek her türlü esbab-ı cefasın toplasın gelsin

Dönersem kahpeyim millet yolunda bir azimetten”

 şiirini seslenirdi.

    Fakülteden, ayrılma emrini aldıktan sonra, Kerkük’te Öğretmenler Enstitüsüne girdi, iki yıl sonra mezun olduktan sonra, Kerkük’te öğretmen olarak atanmıştır. Çok başarılı, okul müdürlerinden sayılırdı, öğrencilerine milli mefküresini aşılardı, ana dile bağlılık, millet sevgisi, Türk tarihini bilmek, okumak, bu gibi milli ilkeleri öğrencilerine ve dostlarına hep teşvik edip, öğrenmesini iterdi.

    2003 ten sonra dikta rejim düştükten sonra, Kerkük’te kurulan Türkmen Milliyetçi Hareketin başta gelen kadrolarından idi, bir ara, Hareketin Başkanlığını vekaleten yürüttü, çok başarılı, yetenekli, güzel düşünceli, her zaman toplantılarda dinler, az konuşur, konuştuğu zaman, öz konuşurdu, Türkmen toplumunu ilgilendiren tüm meseleleri içinde yer almıştır, gerçek bir dava, ülkücü, milliyetçi bir dost idi.

   Hocamız İhsan Hamit Demirci, Türkmen dava adamlarının, memleketimizin kıymetli bir ülkücüsü, çok sevgili dost ve kardeş, yüksek seciyeli, aile babası, nezih, sesiz ve sakin, yiğit, korku bilmez insan. İhsan Hamit Demirci dava dostumuzu kaybetmenin yerini kolay dolmayan acısı içindeyiz.

   Kaybımız büyüktür, yüce Tanrı’dan rahmet ve mağfiret dilerken, kederli ailesine ve sevenlere Türkmen milliyetçi hareketi camiasına, tüm ülkücü dostlarına sabırlar dilerim. Milletimizin başı sağ olsun, Rahmetli Hocamız nur içinde yatsın, yeri cennettir.

Paylaş:

Continue Reading

Previous: “Kerkük Harayı” Koordinasyon Merkezi kuruldu
Next: Romanya’nın Genç Türk Şairi Hayat Memiş

Related Stories

ok
  • Haberler

Irak: Sıcaklık, Çöl ve İhmâl

Kerkük Gazetesi 14 Temmuz 2025
irak-turkmenlerinin-kara-gunu-14-temmuz-1959-kerkuk-katliami-unutulmuyor
  • Fevzi Türker

66.Yılında 14 Temmuz 1959 Kerkük Katliamı

Fevzi Türker 12 Temmuz 2025
4345593c12_832826image1
  • Haberler

Trump’tan Irak’a %30 gümrük vergisi: Ticaret açığı gerekçe gösterildi

Kerkük Gazetesi 10 Temmuz 2025

Güncel Haberler

Nesrin Erbil’den ” 14 Temmuz” Şiiri D_bUtQFXoAAwXt0 1

Nesrin Erbil’den ” 14 Temmuz” Şiiri

14 Temmuz 2025
Irak: Sıcaklık, Çöl ve İhmâl ok 2

Irak: Sıcaklık, Çöl ve İhmâl

14 Temmuz 2025
Türkmen kadınları: Acıyı Sabırla Yoğuran kadınlar kadınlar 3

Türkmen kadınları: Acıyı Sabırla Yoğuran kadınlar

14 Temmuz 2025
Settar Köprülü’den “Şehit” Şiiri 14-temmuz-ne-gunu-14-temmuzun-anlam-ve-onemi-ne-4ju2 4

Settar Köprülü’den “Şehit” Şiiri

14 Temmuz 2025
Mustafa Ziya’dan “Qere Gün” Şiiri kerkukkatliami1 5

Mustafa Ziya’dan “Qere Gün” Şiiri

14 Temmuz 2025

Editörden

178386911_1925588547591950_2559509787806110237_n
  • Dr. Şemsettin Küzeci
  • Editörden
  • Haberler
  • Türkmeneli
  • Yazarlar

Irak Türkmen Cephesi 26 Yaşında

24 Nisan 2021
ALTUNKÖPRÜ ŞEHİTLERİ (1)
  • Dr. Şemsettin Küzeci
  • Editörden
  • Türkmeneli
  • Yazarlar

30. Yılında Kerkük’te Altunköprü Katliamı

28 Mart 2021
120594794_3362293387141128_9047910336164904962_n
  • Azerbaycan
  • Dr. Şemsettin Küzeci
  • Editörden
  • Türk Dünyası
  • Yazarlar

Karabağ Bizimdir. Karabağ Azerbaycan’dır

18 Ekim 2020

Videolar

eed5bfac-185e-4361-a144-ea9eb702ee9d
  • Azerbaycan
  • Basın
  • Haberler
  • Türk Dünyası
  • Türkmen Edebiyatı
  • Video
  • Videolar

Kerkük’ün Milli Yazarı Ata Terzibaşı’nın Hayatı Filim Oldu

26 Aralık 2024
demirel
  • Haberler
  • Türk Dünyası
  • Türkiye
  • Türkmeneli
  • Videolar

20 önce Süleyman Demirel Irak Türkmen Öğretmenlerini kabul etmişti

23 Aralık 2020
indir
  • Basın
  • Haberler
  • Türkmen Basını
  • Türkmeneli
  • Videolar

Kerkük Gazetesi’nin YouTube kanalı açıldı

16 Kasım 2020

Foto Galeri

DSCI8493
  • Basın
  • Foto Galeri
  • Haberler

Türkmeneli TV’nin eski Teknik Müdürü Sacit Baydar Vefat etti

17 Ekim 2020
M ZİYA1
  • Foto Galeri
  • Kitap
  • Kütüphane

Mustafa Ziya’nin Küçük Not Defterinden Şiirler kitabı çıktı

20 Ocak 2020
1828866_620x410
  • Foto Galeri

ABD’li komutandan Münbiç’e ziyaret!

8 Şubat 2018
Facebook
kerkuk_turkuleri
Youtube

AMACIMIZ

Irak’taki Türkmenlerin gerçek anlamda varlıklarını, birlik ve beraberliklerini sağlamak; gazete yoluyla da sıkıntılarını, kültürlerini ve varlıklarını dünyaya tanıtmak ve Türk dünyası arasında bir köprü oluşturmaktır.

Bizi Takip Edin

Facebook Twitter Youtube Instagram
Menu
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Türkmeneli’ni Tanıyalım
  • Kerkük Türküleri
  • Kerkük Kültür Derneği
  • Kitaplarımız
  • İletişim

  • HABERLER
  • Yazarlar
  • Multimedya
  • Kütüphane
  • Kültür – Sanat
  • Röportajlar
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
Copyright © All rights reserved. | MoreNews by AF themes.