Türkiye’nin Bağdat Büyükelçisi Güney: Irak’ı sudan mahrum bırakmayacağız

Türkiye’nin Bağdat Büyükelçisi Ali Rıza Güney, “Cumhurbaşkanımızın (Recep Tayyip Erdoğan) dediği gibi: Su Allah’ın bir lütfudur. Iraklı kardeşlerimizi bu nimetten mahrum bırakmayacağız.” dedi. Türkiye’nin Bağdat Büyükelçisi Ali Rıza Güney, “Cumhurbaşkanımızın (Recep Tayyip Erdoğan) dediği gibi: Su Allah’ın bir lütfudur. Iraklı kardeşlerimizi bu nimetten mahrum bırakmayacağız.” dedi.

Büyükelçi Güney, sosyal medya hesabı Twitter’dan Arapça açıklamalarda bulunarak Irak’ta yaşanan kuraklığa değindi. Küresel ısınmanın bir sonucu olarak, önümüzdeki yıllarda kuraklık oranının artacağını söyleyen Güney, Türkiye’nin doğası gereği tarım ve enerji ihtiyaçlarını karşılamak için su kullandığını vurguladı. Kuraklığın bölgede yaşanan bir sorun olduğunu dile getiren Büyükelçi Güney, “Kuraklık sadece Irak’ın sorunu değil, Türkiye’nin ve tüm bölgemizin sorunudur.” sözlerini kullandı.

“Ama Türkiye hiçbir zaman nehirlerin yönünü değiştirmez, sularını kesmez.” şekilde açıklamada bulunan Güney, şu ifadeleri kullandı: “Türkiye su zengini bir ülke değil. Cumhurbaşkanımızın (Recep Tayyip Erdoğan) dediği gibi: Su Allah’ın bir lütfudur. Iraklı kardeşlerimizi bu nimetten mahrum bırakmayacağız. Önemli olan Irak’ın “görevlerini” doğru yapmasıdır.” Büyükelçi Güney sözlerini, tüm Müslümanların Kurban Bayramı’nı kutlayarak sonlandırdı. TEBA