Türkiye’de Ligler Ertelendi!

T.C Gençlik ve Spor Bakanı Kasapoğlu, corona virüs salgını nedeniyle futbol, basketbol, voleybol ve hentbolda liglerin ertelendiğini açıkladı.

Corona virus ile ilgili çalışmamız devam ediyor: Türkiye olarak salgının ilk ortaya çıktığı andan itibaren işin üstüne giden ilk ülkelerden biriyiz. Gelişmeleri an be an takip ediyoruz. Sağlık Bakanlığında operasyon merkezi var. Hastanın dünyadaki gelişimi, tedbirleri ivedilikle ele alan bir süreç var. Tüm önlemleri hızlı ve koordineli bir şekilde hayata geçirmeye çalışıyoruz. İnşallah bu salgının üstesinden millet olarak, devletin tüm kurumlarıyla el ele vererek üstesinden geleceğiz. 14 günlük karantina süreci, yurt dışından gelen vatandaşlarımız çok önemli.

Tüm tedbirlere uymak çok önemli. Tüm kurum ve kurumlarımıza teşekkür ediyorum. Yaygın bir yurt ağına sahip olmamız, bizler için önemli bir fırsat. Üniversitelerin tatil edilmesi ve öğrencilerin bu zamanı aileleriyle geçirmeleri nedeniyle yurtlarımızın doluluğu yüzde 25’e düştü.

Corona virüs pandeminin yayılımı nedeniyle, salgının mevcut durumunun düşünülmesiyle yeniden değerlendirilmesi söz konusu. Ülkemizin en az zayiatla atlatılması için kararlar alındı. Bugün federasyon başkanlarıyla birlikte bu kararları tekrar mütalaa ettik ve liglerin hep birlikte ertelenmesine karar verdik.”