TİKA Kerkük’te Gençlik Merkezi açtı

TİKA’nın Irak projeleri kapsamında Kerkük’te Türkmeneli Öğrenci ve Gençler Birliği için bir Gençlik Merkezi kurdu. Türkmen gençlere spor ve kültürel destek amaçlı kurulan Gençlik Merkezi’nin açılışı, ITC Genel Başkanı Hasan Turan, T.C. Bağdat Büyükelçisi Ali Rıza Güney ve TİKA’nın Bağdat Koordinatörü Oğuzhan Dinlerin katılımıyla gerçekleşti.

Açılışta konuşan Büyükelçi Güney, Türkmen gençlerin spor ve kültürel alanda gelişmeleri için her türlü desteği sağlayacaklarını ifade etti.Öte yandan TİKA Bağdat Koordinatörü Dinler, TİKA olarak bu tür desteklerinin devam edeceğini vurgulayarak, Türkmeneli Öğrenci ve Gençler Birliği ile koordineli bir şekilde tüm Türkmeneli bölgelerindeki gençlere yönelik projelerinin olduğunu ve hayata geçirmek için çalışmalarının sürdüğünü dile getirdi.

Türkmeneli Öğrenci ve Gençler Birliği Genel Başkanı Murat İmadettin ise, son dönemlerde hızla yaygınlaşan uyuşturucu ve kötü alışkanlıklara karşı Türkmen gençleri korumak ve kendilerini geliştirecek alanlar oluşturmak adına gençlere özel farklı projelerinin olduğunu belirterek, TİKA ve T.C. Bağdat Büyükelçiliğine desteklerinden dolayı teşekkürlerini sundu.

Açılışa Türkmeneli Öğrenci ve Gençler Birliği Kerkük İl Başkanı Sultan Kerem, Birliğin Yürütme Kurulu üyeleri ve çok sayıda genç hazır bulundu.
Yapılan konuşmaların ardından gençlik merkezine üye olan gençler spor faaliyetleri kapsamında gösteri düzenledi.