Seyyid Sadr: Kudüs bizimdir ve İsrail, topraklarımıza ve kutsal yerlerimize zorla el koymuş bir varlıktır

Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr,, Kudüs bizimdir ve İsrail, topraklarımıza ve kutsal yerlerimize zorla el koymuş bir varlıktır olduğunu söyledi.

Seyyid Sadr, Bağdat’ın Tahrir Meydanı’nda başlayan birleştirilmiş Cuma namazı hutbesinde şunları söyledi ve Cuma namazı vaizi Şeyh Mühenned el-Musavi tarafından aktarıldı: ” Kudüs bizim için sadece bir sembol veya slogan değil, İsrail, topraklarımıza ve kutsal yerlerimize zorla el koymuş bir varlıktır”.

Seyyid Sad, “Siyonist varlık terörizmin tüm anlamlarıyla teröristtir ve Gazze’deki inananları terörize etmekte kararlıdır” dedi.

Tüm İslam milletlerinin Filistin uğruna fedakarlık yapmaya hazır olduğunu belirten seyyid Sadr, “bugünkü milyon kişilik gösteri, işgal altındaki Filistin’in haklarını desteklemek amacıyla yapıldığını” söyledi.

-Seyyid Sadr’dan “milyonluk gösteri” çağrısı

Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr, İsrail saldırılarına karşı Filistinlilere destek amacıyla cuma günü Bağdat’ta “milyonluk gösteri” yapılması çağrısında bulundu.

Sadr, sosyal medya hesabından yaptığı yazılı açıklamada, cuma namazı sonrasında Bağdat’taki Tahrir Meydanı’nda gösteri yapılması çağrısında bulundu.

Sadr Hareketi lideri Mukteda es-Sadr, İsrail bayrağının yakılması ve Irak bayrağının yanına Filistin bayrağının taşınmasını istedi.

-İsrail-Filistin çatışması

Hamas’ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, 7 Ekim sabahı İsrail’e “Aksa Tufanı” adıyla kapsamlı saldırı başlatmıştı.

Gazze’den İsrail yönüne binlerce roket atılırken, Filistinli silahlı gruplar Gazze-İsrail sınırındaki Beyt Hanun-Erez Sınır Kapısı’na baskın düzenleyerek burayı ele geçirmişti.

Silahlı gruplar daha sonra buradan İsrail içindeki yerleşim yerlerine girmiş, İsrail ordusu da onlarca savaş uçağıyla Gazze Şeridi’ne saldırı başlatmıştı.

Gazze’den düzenlenen saldırılarda 1300 İsraillinin hayatını kaybettiği, 3 bin 300 İsraillinin yaralandığı aktarılmıştı.

Filistin Sağlık Bakanlığı, İsrail’in saldırılarında Gazze’de 500’ü çocuk, 276’sı kadın olmak üzere 1537 kişinin hayatını kaybettiğini, 6 bin 612 kişinin yaralandığını duyurmuştu.

Ayrıca Batı Şeria’da İsrail güçlerinin ve Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 36 Filistinlinin öldüğü, 650 kişinin yaralandığı belirtilmişti.