Şeyh El-Hazali, Kerkük’teki toplumsal güvenlik ve istikrara zarar verilmesi konusunda uyarıyor

Asaib Ehlül Hak Hareketinin Genel Sekreteri Şeyh Kays El-Hazali, Kerkük’teki toplumsal güvenlik ve istikrara zarar verilmesi konusunda uyarıda bulundu.

El-Hazali’nin basın ofisinden alınan açıklamaya göre, Asaib Ehlül Hak Hareketinin Genel Sekreteri Şeyh Kays El-Hazali, Kerkük Valilik binasında Kerkük’te kaybolanların aileleriyle buluştu.

Açıklamaya göre, Şeyh El-Hazali, Kerkük’e yaptığı ziyaret sırasında ve kaybolanların aileleriyle buluşması sırasında 2003 yılından 2017 yılına kadar Kerkük’te kaybolan Arap ve Türkmen vatandaşların durumunu araştırma ve ortaya çıkarmanın önemi vurguladı ve bu konuya gayet derecede önem verilmesine vurgu yaptı.

Şeyh El-Hazali, Kerkük’ün yaşadığı toplumsal güvenliğine ve istikrarına zarar verilmesi konusunda uyarıda bulundu, şehri çatışmalar, etnik ve mezhepsel çatışmalar dönemine geri götürmeye çalışan tehlikeli ajandaların varlığına dikkat çekti.
Ayrıca, Kerkük halkının egemenliğini gasp etmek ve kaderlerini kontrol etmek döneminin geride kaldığını belirtti ve Kerkük’ün Iraklılığını hedef alan herhangi bir müdahaleye karşı kararlı bir şekilde mücadele edileceğini ifade etti.