Salihi, İnsan Hakları Komisyonu üyelerinin seçimini sonuçlandırmak için son tarihi belirledi

Meclis İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Erşat Salihi, bugün Pazartesi günü, İnsan Hakları Yüksek Komisyonu üyelikleri için başvuranların sayısını tespit etti ve İnsan Hakları Yüksek Komisyonu üyelerinin seçimini sonuçlandırmak için son tarihi belirledi.

Meclis İnsan Hakları Komisyonu Başkanı Erşat Salihi, Irak Haber Ajansı’na (INA) yaptığı açıklamada, ” İnsan Hakları Yüksek Komisyonu üyelerinin seçimi dosyası önemli dosyalardan biridir” dedi. ” İnsan Hakları Yüksek Komisyonu üyelerini seçme komitesi olarak görevimizi tamamladık ve komitenin yapması gereken tek şey başvuranlarla mülakat yapmak ve bunları yasama tatilinden sonra açıklamak” diye ekledi.

Salihi, ” İnsan Hakları Yüksek Komisyonu üyeleri için başvuran sayısı 700 kişiye ulaştı ve bunlardan 100’ü yüksek lisans derecesine sahip” dedi. “Bu kişiler arasında sınırlı bir sayıya ulaşmak için bir eleme yapılacak ve ardından son adayların belirlenmesi için kişisel mülakatlar yapılacaktır” diye ekledi.

Salihi, “Dosyanın sonuçlandırılması için son tarih mart ayını aşmayacaktır’’ dedi, ve ‘’adayların seçilmesinden sonra oylama işleminin Meclis’te gerçekleştirilmesi konusunda bir anlaşmaya varılacaktır” dedi.