IRAK TÜRKLERİ KÜLTÜR VE YARDIMLAŞMA DERNEĞİNDEN BASIN BİLDİRİSİ

 

BASIN BİLDİRİSİ

30 Mayıs 2019 gecesi, Kerkük’ün yoğunlukla Türkmen halkın yaşadığı, Valilik, Kudüs ve İhtifalat caddelerinde, art arda 7 patlama meydana gelmiş; patlamalarda onlarca vatan evladı şehit olmuş ve yaralanmıştır.

Şehrin göbeğinde, bu kadar sayıda patlamanın gerçekleşmesi şehirde ne yazık ki bir güvenlik zafiyetinin olduğunu ve resmi kurum ile güçlerin görevlerinde aksaklıklar yaptıklarını ortaya koymaktadır. Elbette ki saldırıların yalnızca Türkmen bölgelerine yönelik olması da zafiyetin yanı sıra stratejik Kerkük şehri üzerinde bir takım gizli hesapların da döndüğünü kanıtlar niteliktedir.

Bu kutsal gecede yine güzide şehrimizin üzerine gölge düşürülmüş, Türkmen halkı bir kez daha kötürüm bırakılmaya çalışılmıştır. Ancak unutulmamalıdır ki Türkmenler yüz yıldır süren varlık mücadelelerini yılmadan, yorulmadan devam ettirmektedir. Milletimiz daha yüz yıllarca bu topraklara “vatan” demeyi sürdürecektir.

Bu alçak saldırıda şehit olan evlatlarımıza Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır, yaralılarımıza acil şifalar dileriz. Bir kez daha milletimizin başı sağ olsun.

IRAK TÜRKLERİ DERNEĞİ

GENEL MERKEZ

31.05.2019