Nüfus sayımı için uluslararası şirketlerle görüşüldü

Irak Planlama Bakanlığı uluslararası bir şirketle elektronik nüfus sayımının uygulanmasına yönelik mekanizmaları görüştüğünü açıkladı.

Planlama Bakanlığından yapılan açıklamaya göre, Planlama Bakanlığı İdari Vekili, İstatistik Kurulu Başkanı Azhar Hüseyin Salih, Coğrafi Bilgi Dairesi Başkanı Ziya Avad Kazım ve bazı genel müdürlerle ortak toplantı yapıldı. Dünya çapında nüfus sayımı uygulama konusunda geniş deneyime sahip, uzman uluslararası bir şirketin seçilmesinin ardından, e-nüfusun uygulanmasına yönelik çalışma mekanizmaları üzerinde görüşmeler yapıldı.

Ziya Avad Kazım, uluslararası şirketle çalışmanın, nüfus sayımı çalışma planının yolunun belirlenmesine yardımcı olacağını, aynı zamanda bir e-çalışma ortamı yaratılmasının yanı sıra, şu anda istatistik kurulundaki çalışma ortamının değerlendirilmesine de yardımcı olacağını açıkladı.

Avad, asıl çalışma aşaması olan ikinci aşamaya geçiş için zaman çizelgelerinin belirlendiğini vurguladı.

Irak’ta son nüfus sayımı 1997’de yapıldı. Merkezi İstatistik Bürosu tarafından 16 Ekim 1997 tarihinde IKBY hariç Irak’ın 15 vilayetinde nüfus verileri toplandı.

1997’deki nüfus sayımına göre Irak’ın nüfusu 19 milyon 184 bin 543 kişiye ulaştı.

Irak Planlama Bakanlığı, nüfus sayımı için son tarihi 20 Kasım 2024 olarak belirledi. Irak ve IKBY’deki genel nüfus sayımının elektronik olarak yapılması planlanıyor.

Kaynak: Teba Ajansı