Mesrur Barzani: İran’ın Erbil’e saldırısı hiçbir şekilde cevapsız kalmamalı

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Mesrur Barzani, İran Devrim Muhafızları Ordusu’nun Erbil’e yönelik balistik füze saldırılarını “hiçbir nedeni olmayan namertçe bir saldırı” olarak niteleyerek, “Biz bu çatışmanın bir parçası değiliz.” dedi

Barzani, İsviçre’nin Davos kasabasında gerçekleştirilen 54. Dünya Ekonomik Forumu’nda (WEF) Erbil’de dün gerçekleşen füze saldırılarına ilişkin açıklamalarda bulundu.

Katılımcı şirketler ve yetkililerle IKBY ekonomisinin gelişmesini görüşmek ümidiyle Davos’a geldiklerini belirten Barzani, muhtelif ülkelerle ve küresel firmalarla ticari ilişkileri geliştirmeyi amaçladıklarını söyledi.

Barzani, Erbil’e yapılan saldırının “hiçbir nedeni olmayan namertçe bir saldırı” olduğunu vurgulayarak, saldırıda Iraklı iş adamı Peşrew Dizeyi, kızı ile birkaç vatandaşın hayatını kaybettiğini ve yaralananların da bulunduğunu aktardı.

ABD’nin Irak Hükümetinin daveti üzerine Irak’ta bulunduğunu ve görevlerinin de terörizmle mücadele olduğuna işaret eden Barzani, “Terörizmin sona erdiğini düşünmüyoruz. Dün gece olanlar, bölgedeki istikrarın hala tehlikede olduğunun göstergesidir. Irak’ta ve bölgede bütün olarak istikrarı sağlamak için uluslararası iş birliğine ve desteğe ihtiyacımız var.” diye konuştu.

IKBY’ye yönelik bu saldırılar ve düşmanlığın hiçbir gerekçesi olmadığını belirten Barzani, İran’ın neden IKBY’de, özellikle Erbil’deki sivillere misilleme yaptığını bilmediklerini ve bölgedeki çatışmanın bir parçası olmadıklarını ifade etti.

AA