Kuruluşunun 25. Yılında Türkmeneli Vakfı’nın web sitesi yenilendi

Kuruluşunun 25. Yılında Türkmeneli Vakfı’nın web sitesi yenilendi

www.turkmenelivakfi.org

SKUZECİ-ANKARA/ Merkezi Ankara’da bulunan Türkmeneli Vakfı Kuruluşunun 25. Yılında web sitesini yeniledi. Türkiye ve Irak’ta faaliyet gösteren Vakıf, bünyesinde tesisi ettiği kurumları üzerinden ve Irak’ta Türkmeneli Kalkınma ve İmar kurumu ile işbirliği içerisinde faaliyetlerini web sitesi üzerinden halka duyurulmaktadır.

 Türkmeneli Vakfı, Türkiye’de yaşayan bir grup Iraklı aydın Türkmen tarafından 29 Haziran 1996 tarihinde kamu yararına çalışan bir vakıf olarak kurulmuştur. Merkezi Ankara’da bulunan; açık adıyla Türkmeneli İşbirliği ve Kültür Vakfı Hükümetler dışı sivil bir toplum örgütü (NGO) olarak Türkiye Cumhuriyeti Bakanlar kurulu kararıyla tescillenmiştir.

Irak’ta sivil toplum örgütlerinin faaliyetlerine farklı bir statüyle izin verildiği için Türkmeneli Vakfı da Irak’ta “Türkmeneli Kalkınma ve İmar Kurumu” ile işbirliği yaparak Musul-Telafer, Erbil, Kerkük, Tuzhurmatu, Diyale-Kifri, Bağdat ve diğer Türkmen bölgelerinde hizmet vermektedir. Türkmeneli Vakfı, senedinde olan hizmetleri bünyesinde bulundurduğu kurumlar vasıtasıyla gerçekleştirmektedir.

 Eğitim Destek Hizmetleri

Türkmeneli Vakfı Irak’ta Türkmeneli Kalkınma ve İmar Kurumu ile işbirliği yaparak ortak faaliyetler yürütmektedir. Eğitim Destek Hizmetlerini, Ankara’da kurmuş olduğu Türkmen Eğitim ve Kültür Merkezi ve Kerkük’te bulunan Fuzuli Türkmen Eğitim ve Kültür Merkezi ve Fuzuli Matbaası kurumlarıyla gerçekleştirmektedir.

 Sağlık Hizmetleri

Toplumun sağlığına azami önem veren Türkmeneli Vakfı, Türkmeneli Kalkınma ve İmar Kurumu ile Kerkük’te Şifa Sağlık Merkezi ve Kifri şehrinde Şehit Fatih Şakir Dispanseri yoluyla karşılıksız sağlık hizmetlerini vermektedir. Ayrıca, Irak’ta tedavisi bulunmayan hastalar Vakıf tarafından Türkiye’de tedavi edilmektedir.

Sosyal Yardım Hizmetleri:

Türkmeneli Vakfı, kurulduğu tarihten itibaren devlet veya yerli ve yabancı sivil toplum kuruluşlarıyla işbirliği içerisinde özellikle de Türkiye’de TİKA, YTB, Kızılay, AFAD, Diyanet İşleri Başkanlığı ve Irak’ta Türkmeneli Kalkınma ve İmar Kurumu ile Türkmen bölgelerinde her türlü sosyal yardım hizmetleri vermektedir.

Kültür Hizmetleri

Türkmeneli Vakfı; düşünce, kültür, dil, medya ve sanatın idamesi, tekâmülü, korunması ve her türlü vasıta ile yaygınlaşması için yurt içi ve yurt dışında teşebbüslerde bulunmuş, Türk dünyası toplulukları ile Türkmenlerle ilgili önemli çalışmalar yapmaktadır. Irak Türkmenleri ilgili çok sayıda kitap, gazete ve dergilerin basılması, dağıtılması ve tanıtılmasına destek olmaktadır.