Skip to content
14 Mayıs 2025
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
IRAK TÜRKLERİNİN BAĞIMSIZ SİYASİ GAZETESİDİR

IRAK TÜRKLERİNİN BAĞIMSIZ SİYASİ GAZETESİDİR

Sosyal medya hesaplarımız

  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
Primary Menu
  • HABERLER
    • Akademik Makaleler
    • Arapça
    • Azerbaycan
    • Basın
    • Dünya
    • Editörden
    • İngilizce
    • Kitap
    • Kültür – Sanat
    • Türkiye
  • Yazarlar
  • Multimedya
  • Kütüphane
  • Kültür – Sanat
  • Röportajlar
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Türkmeneli’ni Tanıyalım
  • Kerkük Türküleri
  • Kerkük Kültür Derneği
  • Kitaplarımız
  • İletişim
  • Home
  • Türkiye
  • Kıbrıs Türkleri Sınav Arifesinde
  • Türkiye

Kıbrıs Türkleri Sınav Arifesinde

Kerkük Gazetesi 9 Şubat 2020
nuri gürgür

KIBRIS TÜRKLERİ SINAV ARİFESİNDE

                                                      Nuri GÜRGÜR

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Cumhurbaşkanlığı makamını maalesef işgal etmekte olan Mustafa Akıncı’nın zihniyetini, amacını ve dış bağlantılarını ortaya koyan bu hezeyanı milletimizin vicdanında nefretle karşılandı, büyük tepki topladı. Bu kişi aynısını Barış Pınarı Harekatı sırasında da yapmış, Türkiye düşmanlarının ağzıyla konuşmuştu.

Bu konuda Türkiye’den yükselen tepkilerden ziyade Kıbrıs Türkleri’nin tavrı önem taşımaktadır. Açıktır ki Akıncı Türk olmaktan haz duymuyor; milli kimliğin en önemli unsuru olan “mensubiyet bilinci”ne sahip değil. Bir çok örneği olan “milletim nev- i beşer” diyenlerden biri.

Kendimizden bir parça olarak görüp bağrımıza bastığımız, kem gözlülerden zarar görmemeleri için uğrunda savaştığımız, her konuda yardım yapmayı milli sorumluluğumuz saydığımız Kıbrıs’lı kardeşler bir hainin bu makamda olmasını içlerine sindirecekler mi? Önlerinde ne düşündüklerini gösterecek çok güzel bir fırsat var; iki ay kadar sonra cumhurbaşkanlığı seçimi yapılacak.

Bu seçim Kıbrıs Türkleri için tarihi bir sınavdır. Annan Planı referandumunda rahmetli Rauf Denktaş’ı yalnız bırakarak tarihi bir yanlış yapmışlar, Denktaş’ı çok üzmüşlerdi. Bu seçim Referandum’dan da daha önemli ve belirleyici olacaktır. Çünkü o dönemde Türkiye’de de Annan Planı taraflısı çok insan vardı, hatta resmî cenahtan da destek buluyordu; o şartlarda Kıbrıs Türkleri’nin kafalarının karışık olmasının gerekçeleri vardı.

Ama bugün her şey ortada; hainden yana olmak gibi bir zilleti kabul edeceklerine ihtimal vermiyorum. Denktaş gibi bir kahramanın makamını kirletmekte olan bu kişi, hakkettiği cevabı sandıkta almalı, yankısı bütün dünyadan ve Rum kesiminden de duyulacak ağırlıkta bir tokat atılmalıdır. Böylece kendisiyle aynı zihniyet ve meşrepte olanlarla beraber tarihin çöplüğüne atılmış olurlar.

Kıbrıs konusu sadece Türkiye’nin ve Türk’lerin meselesi değildir, Ada’nın bilinen stratejik önemi, son dönemde çevresinde bulunan doğalgaz yataklarıyla birlikte çok daha arttı; uluslararası güçlerin pay kapmak için yarıştığı bir alan haline geldi. Artık karşımızda sadece Rum’lar değil onlarla politik ve ekonomik bir blok oluşturan Mısır, İsrail, Lübnan ile onları destekleyen ABD, AB , Rusya gibi küresel güçler var. Devasa mali imkana sahip küresel petrol şirketleri de devrede bulunuyor. Böylesine geniş bir menfaat kombinezonu Mustafa Akıncı gibi milliyetsiz bir kuklayı ellerinden kaçırmayı asla istemezler. Bu nedenle seçim sürecinde her türlü imkanlarını devreye sokarak, büyük çapta paralar saçarak, insanları satın alarak Akıncı’yı yetinde tutmak isteyeceklerdir. Türkiye’deki milliyetsiz ve seviyesizler de “bu onların kendi işi karışmayalım “ diye seferber olacaklardır. Gecikmeden etraflı milli bir plan yapılmalı, doğru bir seçim stratejisi hazırlanıp uygulamaya konulmalıdır. Mesele kesinlikle bir parti ve iktidar meselesi gibi ele alınmamalı, muhalefetle yakın ve samimi bir işbirliği yapılarak hareket edilmelidir.

Şunu unutmayalım ; Rauf Denktaş’ın makamına uluslararası güçlerin ve Rum’ların maşası olacak çakalların oturtulmaması için çalışmak, bir kişinin yahut grubun değil millet olarak hepimizin görevidir.

Paylaş:

Continue Reading

Previous: Çuvaşistan Sanatçısı Albina Yuratu’dan bir yeni şarkı
Next: Rus uçakları sivilleri vurdu: 2 ölü, 10 yaralı

Related Stories

thumbs_b_c_8cc14de270e430bceaddfe292c90071c
  • Dünya

Putin, Rusya-Ukrayna müzakereleri için yarın Cumhurbaşkanı Erdoğan ile görüşeceğini bildirdi

Kerkük Gazetesi 11 Mayıs 2025
thumbs_b_c_39cf59cb12f36d40b143abafbfda37aa
  • Dünya

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ABD Başkanı Trump ile telefonda görüştü

Kerkük Gazetesi 6 Mayıs 2025
tc-davet-1024xauto
  • Türkiye

Başbakan Sudani, Türkiye’den stratejik iş birliği zirvesi daveti aldı

Kerkük Gazetesi 18 Nisan 2025

Güncel Haberler

«Yenı Bir Ritim»: Xosrov Barışanın Şeirinə Postmodern Yanaşma file (1) 1

«Yenı Bir Ritim»: Xosrov Barışanın Şeirinə Postmodern Yanaşma

14 Mayıs 2025
Azerbaycan ile Kardeşlik Bağları Güçleniyor 484706367_693480616345057_4633719267356651412_n 2

Azerbaycan ile Kardeşlik Bağları Güçleniyor

14 Mayıs 2025
Türk Mallarını Rumlaştırma Tuzağı turk-mali-logo-04B528326C-seeklogo.com 3

Türk Mallarını Rumlaştırma Tuzağı

14 Mayıs 2025
Seadet Qerib’ten Aşk Acısı 24cbb0a3-95e1-4554-83b1-5a9368a4b38e 4

Seadet Qerib’ten Aşk Acısı

13 Mayıs 2025
Irak’ta yasaklanmış Kürdistan İşçi Partisi kendini feshetti. upload_1747034757_1914565060 5

Irak’ta yasaklanmış Kürdistan İşçi Partisi kendini feshetti.

12 Mayıs 2025

Editörden

178386911_1925588547591950_2559509787806110237_n
  • Dr. Şemsettin Küzeci
  • Editörden
  • Haberler
  • Türkmeneli
  • Yazarlar

Irak Türkmen Cephesi 26 Yaşında

24 Nisan 2021
ALTUNKÖPRÜ ŞEHİTLERİ (1)
  • Dr. Şemsettin Küzeci
  • Editörden
  • Türkmeneli
  • Yazarlar

30. Yılında Kerkük’te Altunköprü Katliamı

28 Mart 2021
120594794_3362293387141128_9047910336164904962_n
  • Azerbaycan
  • Dr. Şemsettin Küzeci
  • Editörden
  • Türk Dünyası
  • Yazarlar

Karabağ Bizimdir. Karabağ Azerbaycan’dır

18 Ekim 2020

Videolar

eed5bfac-185e-4361-a144-ea9eb702ee9d
  • Azerbaycan
  • Basın
  • Haberler
  • Türk Dünyası
  • Türkmen Edebiyatı
  • Video
  • Videolar

Kerkük’ün Milli Yazarı Ata Terzibaşı’nın Hayatı Filim Oldu

26 Aralık 2024
demirel
  • Haberler
  • Türk Dünyası
  • Türkiye
  • Türkmeneli
  • Videolar

20 önce Süleyman Demirel Irak Türkmen Öğretmenlerini kabul etmişti

23 Aralık 2020
indir
  • Basın
  • Haberler
  • Türkmen Basını
  • Türkmeneli
  • Videolar

Kerkük Gazetesi’nin YouTube kanalı açıldı

16 Kasım 2020

Foto Galeri

DSCI8493
  • Basın
  • Foto Galeri
  • Haberler

Türkmeneli TV’nin eski Teknik Müdürü Sacit Baydar Vefat etti

17 Ekim 2020
M ZİYA1
  • Foto Galeri
  • Kitap
  • Kütüphane

Mustafa Ziya’nin Küçük Not Defterinden Şiirler kitabı çıktı

20 Ocak 2020
1828866_620x410
  • Foto Galeri

ABD’li komutandan Münbiç’e ziyaret!

8 Şubat 2018
Facebook
kerkuk_turkuleri
Youtube

AMACIMIZ

Irak’taki Türkmenlerin gerçek anlamda varlıklarını, birlik ve beraberliklerini sağlamak; gazete yoluyla da sıkıntılarını, kültürlerini ve varlıklarını dünyaya tanıtmak ve Türk dünyası arasında bir köprü oluşturmaktır.

Bizi Takip Edin

Facebook Twitter Youtube Instagram
Menu
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Türkmeneli’ni Tanıyalım
  • Kerkük Türküleri
  • Kerkük Kültür Derneği
  • Kitaplarımız
  • İletişim

  • HABERLER
  • Yazarlar
  • Multimedya
  • Kütüphane
  • Kültür – Sanat
  • Röportajlar
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
Copyright © All rights reserved. | MoreNews by AF themes.