Kerkük Valisi, gazetecilere arazi dağıtım dosyasının önümüzdeki günlerde sonuçlandığını duyurdu

Kerkük Valisi Rakan Said El-Cuburi, gazetecilere arazi dağıtım dosyasının önümüzdeki günlerde sonuçlandığını duyurdu. Ayrıca yazarlar, gazeteciler ve entelektüeller için ilk parkın açılış tarihini belirledi.

El-Cuburi, Irak Haber Ajansı’na (INA) yaptığı açıklamada, “Valilik yönetiminin öncelikleri arasında şu anda Genel Merkez Gazeteciler Sendikası üyelerine tahsis edilecek arazi için bir yer belirlemek bulunmaktadır, böylece diğer illerdeki gazetecilerle eşit haklara sahip olmalarını sağlamış olacağız” dedi.

El-Cuburi, “Arazi, ilgili teknik komitelerin ve arazi tahsis komitesinin yönlendirmesiyle belirlenmektedir. Bu komitenin başkanı olan teknik yardımcı ve bazı birimlerin katılımıyla belirli bir yer tespit edilmiştir” dedi.

Cuburi, “2003 yılından bu yana, Kerkük’teki gazetecilere arazi tahsis edilmemiştir, çünkü ilin doğası, gerilimler ve plansız yapılaşmalar nedeniyle bu mümkün olmamıştır” dedi. Ayrıca, “valilik, gazetecilere bu haklarını vermek amacıyla Gazeteciler Sendikası’na bağlı isimleri itimat edeceğini” belirtti.

Kerkük Valisi, “Önümüzdeki birkaç gün içinde, bu konu, Kerkük Belediyesi, İmar ve İskan Bakanlığı tarafından belirlenen kurallar ve talimatlar doğrultusunda kesinlik kazanacaktır” dedi.

Vali El-Cuburi, “Valilik yönetimi, Merkez Bankası ve Özel Bankalar Birliği ile işbirliği içinde, ‘Yetkilendirme’ girişimi kapsamında yazarlar, gazeteciler ve entelektüeller için ilk bir parkın oluşturulması için çaba sarf etmektedir” diyerek, “Parkın açılışı Haziran ayının ortasında, Irak Basın Günü’nde şehir merkezinde gerçekleşecek” ifadesini kullandı.