Kazımi Irak doğalgazıyla elektrik üretecek santralin açılışını yaptı

Irak Başbakanı Mustafa El-Kazimi, ülkenin 400 kilometre güneydoğusundaki Meysan’da bulunan 750 megavatlık üretim yapacak bir elektrik santralinin açılışını yaptı.

Kazımi, santralin açılışı sırasında yaptığı konuşmada, “750 megawatta kadar üretim yapabilen Meysan Elektrik Santrali’nin açılışını yapıyoruz. Santralde Meysan’daki doğalgaz sahalarından çıkan yerel gaz kullanılacak. Bu enerji ve elektrik üretimi alanında yeni bir niteliksel gelişmedir, aynı zamanda ithal gaz ve elektriğe bağımlılığın azaltılmasına katkıda bulunacaktır” dedi.

Başbakan, geçtiğimiz aylarda Nasiriye, Samarra ve Musenna santrallerini açtıktan sonra Okaz elektrik santralini yakında açacaklarını bildirerek şu ifadeleri kullandı;

“Hükümetin enerji kullanımı konusunda olağanüstü çaba göstermesinin ardından Anbar santralini geliştirmek için çalışıyoruz. Yetkinliklerimizi geliştirmeye ve Elektrik Bakanlığı’ndaki uzmanlığımızdan yararlanmaya dayalı yeni bir strateji geliştirdik.”

Kazımi, Irak hükümetinin çeşitli komşu ülkelerle elektrik enterkonneksiyon projesine devam ederken, komşu ülkeler arasında enerji transferi için bir koridor olması için bu bağlantıdan yararlanmak için çalıştığını anlattı.

Başbakan, güneş enerjisine dayalı bir dizi sözleşme imzalanmasının ardından yakında başlatılacak projeler olduğunu da sözlerine ekledi.