İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Dr. Ayyüce Türkeş Taş’tan Kerkük’e özel demeç

“Kerkük’ün varlığı, hak ve hukukunun korunması dış politikamızın vazgeçilmez bir unsurudur.”

Kerkük Özel/ Bu sözlerin söyleyen İyi Parti Genel Başkan yardımcısı Türk dünyasından sorumlu Dr. Ayyüce Türkeş Taş Hanıma aittir. Kerkük gazetesine özel konuşan Ayyüce Hanım şunları kaydetti: “Kerkük’te gerginlik tırmanıyor. Irak Türkmen Cephesi Kerkük Milletvekili ile bizzat görüştüm. Öncelikle cesareti ve duruşu için saygıyı hak ediyor. Ben konuştuğumda Kerkük sokaklarındaydı. Hem durumu gözlemlerken hem de varlığıyla Türkmenlere moral veriyordu. Kerkük’te durumun giderek gerginleştiğini, böyle devam etmesi halinde Kerkük’teki güvenliğin kontrol altına alınmasının zor olduğunu söyledi. Özellikle Kerkük etrafındaki terör örgütlerinin varlığına da dikkat çekti”. Dedi.

Ayyüce Türkeş sözlerin böyle devam ettirdi. “Bu arada aradığım için çok memnun oldu. Sayın Genel Başkanımızın ve İYİ Parti’nin bu konuya ve Kerkük’e olan ilgisine teşekkür etti. Türk medyası ve kamuoyunun Kerkük’e ilgisizliğinden çok şikayetçi. Kerkük sevdası ve davası lafta kalmamalı diyor. Belki yeterli değil ama bizler elimizden geleni yapıyoruz ve yapmaya da devam edeceğiz. Ama hem Kerkük’ün hem de Türkmenlerin daha fazla ilgi ve desteğe ihtiyaç duyduğu da aşikâr”. Diyerek sözlerini noktaladı.

Öte yandan İyi Parti Genel Başkan Yardımcısı Dr. Ayyüce Türkeş Taş İyi Parti Adana il başkanlığı ziyareti esnasında Kerkük’teki olaylara ile ilgili Türkmenlere destek amacıyla Türkmeneli Bayrağına destek kampanyası başarttığını söyledi.

5 Eylül 2023