ITC Süleymaniye Sorumlusuna Suikast Girişimi

Bugün (3 Eylül 2022) sabah 9:30 sularında Irak Türkmen Cephesi Süleymaniye Sorumlusu Necmettin Veli Erbilli’ye suikast girişiminde bulunuldu. Erbilli’nin aracına yerleştirilen bomba infilak etti. Ağır yaralanan Erbilli’nin tedavisi Süleymaniye Hastanesinde yapılıyor.

Saldırıyı lanetleyen yetkililer, olayın açığa çıkması için titizlikle çalışması gerektiğini vurguladılar.

Irak Türkmen Cephesi Başkanı Hasan Turan saldırı sonrası bir bildiri yayınladı ve şu açıklamayı yaptı;

“Bu sabah 3. Eylül Irak Türkmen Cephesi Süleymaniye bürosunun bir üyesinin arabasına bomba koyulmuştur. Bu terörist saldırını şiddetle kınıyoruz ve canileri adaletin önüne çıkarmak için, bölgesel yönetimi bir an önce soruşturma başlatmasına davet ediyoruz. Ayrıca, Irak Türkmen Cephesi üyeleri için gereken güvenlik önlemleri alınmasını istiyoruz.”

IKYB Bakanı Aydın Maruf, olay sonrası yaptığı açıklamada; “Irak Türkmen Cephesi (ITC) Süleymaniye bürosu mensubunun aracına patlayıcı madde yerleştirme eylemini şiddetle kınıyoruz. Bu terör saldırısından dolayı ilgili makamlardan soruşturma başlatılmasını, suçluların adalete teslim edilmesin talep ediyoruz. Ayrıca olayda yaralanan ITC mensubuna acil şifalar diliyoruz” dedi.

ITC Erbil Milletvekili İmdat Bilal Terzi ise şu açıklamayı yaptı;

“Terörü ve Teröristleri lanetliyoruz… Bölgenin güvenliğini riske atmak bölge halkının kardeşliğini tehdit eden ve Irak Türkmen Cephesine karşı saldırıların üzerine bir saldırı daha eklendi. Bugün 03 Eylül 2022 tarihinde sabah saat 09:30 sularında Irak Türkmen Cephesi Süleymaniye İrtibat Bürosu Mensuplarından Necmettin Veli Erbilli’nin özel aracına bomba yerleştirilip ve infilak etmesi sonucu ağır bir şekilde yaralanmıştır. Bu çirkin terör eylemini şiddet ve nefretle kınıyor , bölge güvenlik ve emniyet yetkililerini olayın açığa çıkması için titizlikle çalışmalarını bekliyoruz . Irak Türkmen Cephesi nerede olursa olsun Türkmenlerin yegane temsilcisi olup bölge halkının ve toprağının birliği ve bütünlüğü için çalışmaktadır. ITC olarak insanlarımıza her zaman sahip çıktığımız gibi kardeşimiz Necmettin Veli Erbilli’yede sahip çıkacağız . Durmak yok Yola Devam diyerek yaralıya acil şifalar diliyorlar teröristleri şiddetle kınıyoruz.“