İran Cumhurbaşkanı Reisi Türkiye’yi ziyaret etti

İran İslam Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmek ve Türkiye-İran Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi 8. Toplantısı’na katılmak üzere Ankara’yı ziyaret etti.

Erdoğan, İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ile Türkiye-İran Yüksek Düzeyli İşbirliği Konseyi 8. Toplantısı’nın ardından düzenlenen ortak basın toplantısında konuştu.

İran’ın Kirman kentinde 3 Ocak’ta meydana gelen ve 90’dan fazla kişinin yaşamını yitirdiği 200’den fazla kişinin de yaralandığı saldırıyı ‘lanetlediğini’ dile getiren Erdoğan “Türkiye’nin terörle mücadelede İran’ın yanında olduğunu ifade etmek istiyorum.” dedi.

Erdoğan, konuşmasında, “Terörle mücadelede komşumuz İran’ın desteğinin artarak devam etmesinin ehemmiyetini bir kez daha vurguladık. Ülkelerimizin ve bölgemizin güvenliğini hedef alan PKK, PYD, YPG ve PJAK’a karşı iş birliğimizin daha da güçlendirilmesinin önemine değindik. Bölgemizin güvenliğini ve istikrarını daha fazla tehdit edecek adımlardan sakınılmasının önemi üzerinde mutabık kaldık.” ifadelerine yer verdi.

İki ülke arasında 10 yeni anlaşma imzalandı. Erdoğan, “Münasebetlerimizin geliştirilmesine yönelik olarak 10 yeni anlaşmaya imza attık. Bu suretle ilişkilerimizin ahdi zeminini tahkim ettik.” dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, iki ülke arasındaki ticaret hacminin 30 milyar dolar olmasını hedeflediklerini de kaydetti.

Euronews