Irak’ın 10 milyon litrelik yakıt yardım gemisi Filistin’e ulaştı

Deniz Nakip / Irak’a ait olan ve 10 milyon litre yakıt taşıyan “Bağdat” adlı gemi, Pazartesi günü Mısır’ın Süveyş Kanalı üzerinden Filistin’e ulaştı.

Irak Haber Ajansı (INA)’nın yapmış olduğu habere göre, Irak’ın Gazze’de kuşatılmış olan Filistinlilere gönderdiği yakıt yardımının teslimatı, Irak Kızılay Cemiyeti Başkanı Yassin Al-Mamouri ve Ticaret Bakanlığı Müsteşarı Sattar Al-Jabri’nin katılımıyla gerçekleşti.

Irak hükümeti, geçen Aralık ayında Gazze Şeridi’nde kuşatılan Filistinlilere yardım sağlamak amacıyla 10 milyon litrelik bir yakıt tankerini Mısır’a gönderdiğini duyurmuştu.

Gazze’deki devam eden yakıt krizi, hastanelerin yakıt tedarik eksikliği nedeniyle işlevsiz hale gelmesi gibi ciddi zorlukları beraberinde getirdiğini bildiren insani kuruluşlar tarafından dile getirildi.

İsrail yetkilileri, Hamas’ın yakıtı kasıtlı olarak ele geçirip gizlediğini, bir insani kriz yaratmaya çalıştığını iddia ederken buna karşılık, Hamas, bu suçlamaları reddederek yetersiz yakıt tedarikinin ana nedeninin İsrail kısıtlamaları olduğunu savunuyor.