Irak Türkmen Cephesi 29 Yaşında

24 Nisan 1995 tarihinde Irak’ın Erbil kentinde kurulan Irak Türkmen Cephesi, bugün 29 yaşına girmiş bulunuyor. İlk kuruluşu ile ilgili eski başkanlarından Sanan Ahmet Ağa Kasap’ın sosyal medya üzerinden vermiş olduğu ITC’nin ilk kuruluş tüzüğünü aşağıya aktarıyoruz. Bu vesileyle de Türkmen toplumunu cani gönülden kutluyoruz.

Aziz Milletim
ITC nin İlik tüzüğünün kurucularandan ve İkinci dönem başkanı olarak kuruluşumuzun kuruluş yıl dönümünü kutlayıp hatırlatmak istedim .
Irak Türkmen Cephesinin kuruluşunun başta gelen amacı, Irak Türkmenler Irak’ın Asli unsuru olduklarını Anayasada tespit edip tüm İnsan ve Vatandaşlık haklarını tamamen kullanmasının önünde olan engellere son verdirmek, Türkmenler tüm Vatandaş ve İnananlarla eşit olarak doğru ve dürüst ilkelere dayanarak Kardeşliği sağlamak artı Türkmenler arasında birlik ve beraberliği sağlayıp Milli Hedefte birleşip Irak’ta üst karar masasında vücudumuzun olmasını sağlamak ve benzeri olan vazgeçilmez haklarımızı uygulayarak ……….. yıl dönümü herkese kutlu olsun
ALLAH Milletimizi korusun
Sannan Ağa
Kurtuluş Fikrinin kurucusu
24 Nisan 2024/ Erbil