Irak Türkleri Derneği’nin 39. Genel Kurulu yapıldı

Avrasya Türk Dernekleri Federasyonu kurucu üyesi Irak Türkleri Derneği, 39. Genel Kurul toplantısı ve seçimini gerçekleştirmek üzere yoğun bir katılımla İstanbul’da bir araya geldi.

Toplantının başlangıcında, şehitlerimiz için bir dakikalık saygı duruşu sonrasında İstiklal Marşı ve Irak Türkmen Milli Marşı coşkuyla okundu.

Siyasi parti temsilcileri, sivil toplum kuruluşları temsilcileri, basın kuruluşları ve davetlilerin katılımıyla renklenen toplantı, seçim öncesi yapılan konuşmalarla başladı.

Irak Türkmen davasına gönül vermiş kişilere söz verilerek yapılan kısa konuşmalardan biri, Avrasya Dernekler Federasyonu üyelerinden Rumeli Türkleri Derneği Başkanı Kemal Baltepe’ye aitti. Baltepe, duygusal bir tonla Türk Dünyası’nın huzur içinde olabilmesi için Balkanların ve özellikle Kerkük’ün huzurlu olması gerektiğini vurguladı.

Divan kurulu, Tarık Sülo Cevizci, Mehmet Tütüncü ve İsmail Cengiz beylerden oluştu. Divan, Suriye Türkleri, Uygur Türkleri ve Irak Türkleri olmak üzere üç farklı temsilci grubuyla oluşturuldu. Toplantının kritik anlarından biri, faaliyet raporunun okunması ve ardından yönetimin ibra edilmesiyle ilgili görüşmelerdi. Oy birliği ile kabul edilen yönetim, yeni seçilecek arkadaşlara başarılar dileyerek seçimlere geçti.

Demokratik bir atmosferde gerçekleşen seçim sonucunda başkanlık koltuğuna Eyüp Kerem, onursal başkanlık görevine ise Kemal Beyatlı seçildi. Her iki başkanın da Irak Türkmen davasına katkı sunmaya devam edeceklerine dair yapılan açıklama, toplantıya katılanları memnun etti.

Son Saat gazetesi olarak, her iki dava adamına yeni görevlerinde başarılar diliyor ve Irak Türkleri Derneği’nin gelecekteki başarıları için umut dolu bir yolculuğa çıktığını görmekten memnuniyet duyuyoruz.