Irak Türkleri Derneğinde Kan Değişimi

Irak Türkleri Kültür ve Yardımlaşma Derneği 37. Olağan Genel Kurul toplantısını gerçekleştirdi. Yeni yönetim, denetim ve disiplin kurulu üyelerinin seçildiği genel kurul, 12 Ocak 2019 Cumartesi günü saat: 17.00 de derneğin İstanbul’daki genel merkezinde üyelerin katılımıyla gerçekleşti. Toplantı saygı duruşu ve şehitlerin ruhuna fatiha okunmasıyla başladı. Derneğin geçmiş iki yıllık döneme ilişkin çalışmalarını kapsayan faaliyet raporunun yanısıra denetleme, mali ve disiplin raporları okunarak genel kurul üyelerince görüşüldü ve İbra edildi.

Dernek tüzüğünde değişmesi önerilen maddeler tartışılarak karara bağlanmasının ardından yeni dönem yönetim kurulu aday listesi tanıtıldı ve gelecek dönemde gerçekleştirilecek çalışma planları hakkında delegelere bilgi sunuldu. Yapılan oylama sonucunda seçilen yeni yönetim kurulu adına söz alan genel başkan Mehmet Tütüncü, davamıza hizmet etmek amacıyla yıllardır birlikte çalıştığımız deneyimli bazı arkadaşlarımız gençlerin önünü açmak ve davaya taze kan kazandırmak amacıyla bu seçimde yönetimin yedeğine çekildiklerini söyledi. Tütüncü, ancak bizim yönetim kurulumuzun asıl ve yedek üyeleri hep birlikte aynı amatör ruh ve profesyönel anlayışla bu kutsal davaya hizmet etmeye devam edeceğiz dedi.

Projeleri hayata geçirmek için tüm üye ve dostların katkı ve desteklerini talep eden Mehmet Tütüncü sözlerini şöyle sonlandırdı, “Öncelikle bize güvenerek bu ulvi göreve layık gördüğünüz için hepinize teşekkür ederim. Gurulrla söylemek isterim ki bugün bizimle yönetim kuruluna seçilen yedi kisiden dördü bu derneğin gençlik oluşumu olan Türkmeneli Fikir Kulübü (TFK) dan yetişen geçlerimizden oluşmaktadır, temennimiz yakın gelecekte tüm kuruluşlarımızda gençlerimizin sayılarının artmasıdır.

Genel kurulda seçilen yeni yönetim kurulu aşağıdaki isimlerden oluşmaktadır:

Yönetim kurulu Asıl üyeleri:

Mehmet Tütüncü -Genel Başkan
Atilla Bayraktar – Başkan Yardımcısı
Gönül Silav – Başkan Yardımcısı
Saadet Yurdürün – Genel Sekreter
Ümit Hikmet Kerküklü – Sayman
Suhaib Efendioğlu – Faal Üye
Eyüp Kerem – Faal Üye

Yönetim kurulu yedek üyeleri:
Diyar Erbil, Perihan Avcı, Yılmaz Köprülü, İmat Kasap, Şahin Rauf, Ömer Cemal ve Muhammed Diyar