Irak İçişleri Bakanlığı, kaçak silahların tespiti için 1 milyar dinarlık bütçe ayırdı

Irak İçişleri Bakanlığı polis işlerinden sorumlu müsteşarı Adil Abbas al-Kalidi, bugün Perşembe günü, hükümetin toplumda kaçak silahların önlenmesi ve yerel silahlanmayı azaltma çabaları kapsamında devletin elindeki silahların tespit projesinin ikinci aşaması için her il için 1 milyar dinarlık bir bütçe ayırdığını duyurdu.

Al-Kalidi, resmi gazeteye verdiği demeçte, proje hükümetin en önemli projelerinden biri olduğunu belirterek, projenin vatandaşların silahlarını elektronik olarak kaydetme işlemlerini kolaylaştırmayı ve vatandaşlardan orta ölçekli silahlar satın almayı amaçladığını söyledi. Bu kararın, ilk aşamada elektronik kayıt formunun başlatılmasının ardından geldiğini belirtti.

Öte yandan, Ulusal Silahların Düzenlenmesi ve Devlete Teslim Edilmesi Komitesi’nin sekreteri ve raportörü Albay Mansur Ali Sultan, projenin vatandaşların silah sahipliği kayıtlarının denetim ve incelenmesini içerdiğini ve hükümetin vatandaşlardan orta ölçekli silahlar satın alımı için talimat ve gerekli miktarların belirlenmesi için bir komite oluşturduğunu doğruladı.

Bu adım, silahların düzenlenmesi ve devletin tam kontrolü altında tutulması kampanyası kapsamında atılmış olup, vatandaşların silahlarını kaydetmeyi kolaylaştırmak amacıyla ilk aşamada vatandaşların silahlarını elektronik olarak kaydetmelerine olanak tanındı.