Irak Cumhurbaşkanı Reşid, Türk şirketlerinin birçok ekonomik sektördeki çalışmalarının önemini vurguluyor

Irak Cumhurbaşkanı Abdüllatif Cemal Reşid, bugün Salı günü, Türk şirketlerinin birçok ekonomik sektördeki çalışmalarının önemini vurguladı. Türk Ticaret Bakanı Ömer Polat ise, Türk Cumhurbaşkanı’nın temsilcisinin Irak’ı ziyaret edeceğini açıkladı.

Cumhurbaşkanlığından alınan açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Abdüllatif Cemal Reşid, Bağdat Sarayında, Ticaret Bakanı Esir El-Gariri’nin bulunmasıyla Türkiye Ticaret Bakanı Ömer Polat ve beraberindeki heyeti kabul etti.

Açıklamaya göre, görüşmede, Cumhurbaşkanı Reşid, Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyıp Erdoğan’a selamlarını gönderdi.

Ayrıca açıklamaya göre, Cumhurbaşkanı Reşid, “iki ülkeyi özellikle ekonomik, ticari ve çevresel alanlarda bir araya getiren ilişkilerin güçlendirilmesinin ve ortak çıkarların sağlanmasının önemini” vurguladı ve “özellikle su meselesi gibi alanlarda sürekli işbirliği ve koordinasyonun önemini” belirtti.

Cumhurbaşkanı Reşid, Güvenlik ve istikrarın her iki ülke için de önemine dikkat çekerek, “Türk şirketlerinin çeşitli ekonomik sektörlerde faaliyet göstermesinin ve endüstriyel alanlarda işbirliği yapmanın, iki ülke arasındaki ticareti güçlendirmenin ve Irak’taki yatırım fırsatlarından faydalanmanın önemini” vurguladı.