Irak Cumhurbaşkanı, MİT Başkanı İbrahim Kalın ile bölgedeki su konusunu görüştü

Irak Cumhurbaşkanı Raşid, Türkiye Milli İstihbarat Teşkilatı (MİT) Başkanı İbrahim Kalın ile görüştü. Görüşmede bölgedeki su problemi ele alındı.

Deniz Nakip

Irak Cumhurbaşkanı, Türkiye ile su konusunu çözmek için bir anlaşmaya varmanın gerekliliğini vurguladı.

Raşid’in açıklamaları, Irak Cumhurbaşkanlığı tarafından yayımlanan bir bildiriye göre görüşme, Pazartesi günü Türkiye Milli İstihbarat Teşkilatı Başkanı İbrahim Kalın ve beraberindeki heyetle gerçekleştirdiği toplantı sırasında yapıldı.

Irak Cumhurbaşkanı, Irak’taki nüfusun sürekli arttığını dolayısıyla su ihtiyacının sürekli olarak arttığını belirtti.

İki taraf, Irak ve Türkiye arasındaki ikili ilişkileri güçlendirmek için stratejileri gözden geçirdi. Raşid, özellikle terörle mücadelede güvenlik yönlerini koordine etme ihtiyacını vurguladı.

Irak Cumhurbaşkanı, Irak ve Türkiye arasındaki açıkta kalan konuları çözmek için mümkün çabaların benimsenmesi gerektiğini vurgulayarak, her iki ülkenin de kapsamlı bir kalkınma ve refah elde etmesi için kullanılması gereken önemli doğal ve insan kaynaklarına sahip olduğunu belirtti.

Kalın, Türkiye’nin Irak’ın su konusunda adil payını alması için çaba gösterdiğini, bu konuyu çözmekle görevlendirilmiş ortak komitelerin bulunduğunu belirtti.