Irak Başbakanı es-Sudani Hollanda’yı ziyarete davet edildi

Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani, Hollanda’nın Irak Büyükelçisi Hans Sandee ile yaptığı görüşmede Hollanda’yı ziyaret için resmi davet aldı.

Deniz Nakip

Irak Başbakanı Muhammed Şiya es-Sudani, Hollanda’nın Irak Büyükelçisi Hans Sandee ile Irak ve Hollanda arasındaki ikili ilişkileri güçlendirme stratejilerini tartıştı.

Başbakanlık Ofisi  tarafından yayınlanan bir bildiride, es-Sudani’nin Irak’ın farklı alanlardaki ortaklıklara açıklıkların olduğunu, özellikle iki ülke arasındaki ortak su konseyinin etkinleştirilmesinin yanı sıra Hollanda’nın Mayıs ayı ortasında Irak’taki NATO Misyonu’nun komutasını almasının önemini vurguladığını belirtildi.

Irak Başbakanı, uluslararası koalisyonun bir sonraki aşamada DAEŞ ile mücadele misyonunu sona erdirme ve ikili güvenlik ve askeri işbirliğine doğru ilerleme açısından Irak’ın vizyonunu yeniledi.

Sandee, iki ülke arasındaki daha fazla işbirliği umutlarını araştırmak için Hollanda’yı ziyaret etmek üzere Hollanda Başbakanı Mark Rutte’nin resmi bir davetini Al-Sudani’ye iletti.

Hollanda’nın Irak Büyükelçisi, Hollanda hükümetinin işbirliğini geliştirme arzusunu ileterek, Hollanda ile Irak arasındaki olumlu ilişkilerin yanı sıra Hollandalı şirketlerin Irak kalkınma girişimlerine ve altyapı onarımına katılmaya olan ilgisini belirtti.