Skip to content
18 Şubat 2026
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
IRAK TÜRKLERİNİN BAĞIMSIZ SİYASİ GAZETESİDİR

IRAK TÜRKLERİNİN BAĞIMSIZ SİYASİ GAZETESİDİR

Sosyal medya hesaplarımız

  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
Primary Menu
  • HABERLER
    • Akademik Makaleler
    • Arapça
    • Azerbaycan
    • Basın
    • Dünya
    • Editörden
    • İngilizce
    • Kitap
    • Kültür – Sanat
    • Türkiye
  • Yazarlar
  • Multimedya
  • Kütüphane
  • Kültür – Sanat
  • Röportajlar
  • Genel Tanıtım
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Türkmeneli’ni Tanıyalım
  • Kerkük Türküleri
  • Kerkük Kültür Derneği
  • Kitaplarımız
  • İletişim
  • Home
  • Basın
  • İetişim Başkanlığı ev sahipliğinde Yerel Medya Çalıştayı düzenlendi
  • Basın
  • Dünya
  • Türkiye

İetişim Başkanlığı ev sahipliğinde Yerel Medya Çalıştayı düzenlendi

Kerkük Gazetesi 12 Mayıs 2022
q2

Yerel Medya Çalıştayı Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Konferans Salonu'nda düzenlendi. Dezenformasyonla Mücadele ve Medya adlı panelde BTK Başkan Yardımcısı Gazali Çiçek (solda), Yeni Şafak Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hüseyin Likoğlu (sol2), Kişisel Verileri Koruma Kurumu Başkan Yardımcısı Cihan Kanlıgöz (ortada), Haber 7 Genel Yayın Yönetmeni Osman Ateşli (sağ2) ve BİK İlan Hizmetleri Müdür Yardımcısı Ümit Mert (sağda) konuşma yaptı. ( Muhammet Fatih Oğraş - Anadolu Ajansı )

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı ve Anadolu Yayıncılar Derneği tarafından Yerel Medya Çalıştayı düzenlendi.

Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Konferans Salonu’nda düzenlenen Yerel Medya Çalıştayı’na katılarak konuşma yaptı. ( Ali Balıkçı – Anadolu Ajansı )

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Konferans Salonu’nda düzenlenen çalıştaya, yerel ve ulusal basından temsilciler katıldı.

Basın İlan Kurumu (BİK) Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Edibe Sözen, açılışta yaptığı konuşmada, içinde bulundukları çağın bir yönüyle güvenlik tedbirlerinin arttığı bir yönüyle de verilerin bollaştığı ve çeşitlendiği bir çağ olduğunu belirtti.

Bugün ülkeler arasındaki en büyük mücadelenin, güvenliği sağlama ve verileri denetleme üzerinden gerçekleştiğini ifade eden Sözen, eski dönemlere bakıldığında ise dünyada ekonomik gelişmişliğin petrol ve diğer doğal kaynakların üzerinden ölçümlendiğini söyledi.

Sözen, bugün petrolü değil, verisini gösteren ülkelerin gelişmiş ülkeler kategorisinde yer aldığını belirterek, “Dünyanın yeni bir örgütlenme biçimi var. Bunun içinde veriler, algoritmalar, dijital bir ekosistem var. Bu çağın istenmeyen olguları olarak manipülasyon, dezenformasyon gibi bir takım süreçler var. Bugün bunlar hemen her ülkeyi tehdit edecek kadar önemli hale gelmiş durumda.” diye konuştu.

Salgın sürecinde yapılan çalışmalarda, dezenformasyonun çok daha fazla yaygınlaştığının görüldüğünü, dezenformasyonun ülkelerin korkusu haline geldiğini ifade eden Sözen, şunları kaydetti:

Basın İlan Kurumu (BİK) Yönetim Kurulu Başkanı Edibe Sözen, Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığı Konferans Salonu’nda düzenlenen Yerel Medya Çalıştayı’na katılarak konuşma yaptı. ( Ali Balıkçı – Anadolu Ajansı )

“Dezenformasyon bir tehdit olma özelliği taşıyor. Son günlerde özellikle ülkemizin gündemine oturan, sığınmacılar ve göçmenler hakkında yayılan bilgiler çok tehlikeli bir dezenformasyon sürecini gösteriyor. Sayın Cumhurbaşkanımız ve İletişim Başkanlığımızın bize sunduğu verilerden anlıyoruz ki son yıllarda, aylarda 10 milyon göçmenin girişi engellenmiş durumda. 500 bin Suriyeli gönüllü olarak ülkesine gönderilmiş durumda. Tehlikeli bölgeler terörden temizlenmiş ve tehlikeden arındırılmış durumda. Böyle olmasına rağmen tehdit edici filmler, söylemler bir şekilde gündemimizi meşgul etti. Genetiğinde göçmenler olan cumhuriyet tarihinin aksine göçmenlere karşı politikalar geliştirmek bu coğrafyaya ait bir söylem değil.”

Sözen, göçmen karşıtı söylemlerin aynı zamanda İslamofobiyi de destekleyen söylemler olduğunu, bunların birlikte düşünülmesi gerektiğini dile getirdi.

Dünyadaki en büyük güvenlik kuruluşlarının, başta NATO’nun, dezenformasyon ve manipülasyon konusunda uzun yıllar çalışma yaptığını anlatan Sözen, dezenformasyon sürecinin, ülkedeki birçok kurumun dahil olacağı süreç şeklinde değerlendirilmesi gerektiğini aktardı.

BİK’in gazete, dergi ve internet siteleriyle ilgilendiğini, düzenleyici, denetleyici ve destekleyici fonksiyonları olan bir kurumda çalıştıklarını ifade eden Sözen, kurumun dezenformasyonla mücadelenin merkezinde yer aldığını dile getirdi.

Kurumun iki temel ilkesi olduğuna dikkati çeken Sözen, şöyle devam etti:

“Milli güvenliğe ve ülke menfaatlerine aykırı yayın yapanlara devlet desteğinin yararsızca dağıtılmasından yana değiliz. Bu süreç böyle devam edecek. Yerleşik amacı gazetecilik yapmak olan gazeteciler ve mevzuatla belirlenmiş yükümlülükleri yerine getiren bütün yayın kuruluşlarına desteğimiz tamdır. Yerel medyaya tarihin en büyük desteği verilmiştir. Sayın Cumhurbaşkanımıza ve Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanımıza bu desteklerinden dolayı teşekkür ediyorum. Yerel medyayı güçlendirmek bizim için çok önemli.”

Anadolu Yayıncılar Derneği Başkanı Sinan Burhan da Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanlığının Anadolu medyasına, yerel medyaya her zaman sahip çıktığını, destek olduğunu ifade etti.

Anadolu medyasının milli ve yerli olduğunu anlatan Burhan, “Anadolu medyasında mandacı, darbeci olmaz. Son dönemde sosyal medya mecralarında ülkemizle ilgili kara propaganda yapıyorlar. Yerel medya bunlara karşı sigortadır, önemli durum tespiti yapar, bunlara karşı çalışma yapar. Yerel medya bunlara karşı dimdik ayaktadır.” diye konuştu.

Burhan, yerel televizyon kanallarının dolar üzerinden alınan uydu fiyatlarından muzdarip olduğunu belirterek, bu ücretlerin Türk lirasına çevrilmesini istedi.

Radyoların da telif hakları nedeniyle sıkıntılar çektiğine işaret eden Burhan, kamu reklamlarından yerel medyaya da destek sağlanması talebinde bulundu.

Gazi Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Zakir Avşar ise yerel medyanın gazetecilik okulu olduğunu, Türkiye’nin en başarılı gazetecilerinin yerel medyada yetiştiğini belirtti.

Yerel gazete olmazsa çok sesliliğin olmayacağını anlatan Avşar, şunları kaydetti:

“Yerel medya haberciliğin kılcal damarıdır. Bu kadar önemli bir yapıdan bahsediyoruz. Burada dijitalleşme olmazsa olmaz. Yerel medya da dijitalleşmeden etkilendi. Uyduya çıkıyoruz. Sadece gazetelerimiz, dergilerimiz etkilenmedi, televizyonlar da etkilendi. Yerel medyaya desteğin çok farklı boyutlarda olması lazım. Yerel medyaya teknoloji desteği ve teknoloji eğitimi vermemiz gerekiyor. Uydu ücretleri, yerel medyayı zorluyorsa burada bir sorun var demektir. Bunun mutlak suretle aşılması gerekir. Yerel medya ne kadar güçlüyse demokrasimiz o kadar güçlü olur.”

Paylaş:

Continue Reading

Previous: Türkiye İletişim Başkanı Altun, Al Jazeera muhabirinin öldürülmesini kınadı
Next: KKTC’de Yeni Hükümet Kuruldu

Related Stories

HAQM_oVW0AAOQUS
  • Türkiye

Türkiye Cumhurbaşkanı Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın Önemli Açıklaması

Kerkük Gazetesi 5 Şubat 2026
site-4-4
  • Dünya

Trump: Küba liderleriyle görüşmeler başladı

Dr. Ali Bayatlı 2 Şubat 2026
disisleri-bakani-hakan-fidan-aa-2224691
  • Türkiye

Dışişleri Bakanı Fidan: İran’a saldırmak, savaşı yeniden başlatmak yanlıştır

Kerkük Gazetesi 29 Ocak 2026

Güncel Haberler

Irak, bölgedeki herhangi bir ülkeye düzenlenecek askeri bir saldırıda topraklarının kullanılmasına karşı olduğunu bildirdi. 22 1

Irak, bölgedeki herhangi bir ülkeye düzenlenecek askeri bir saldırıda topraklarının kullanılmasına karşı olduğunu bildirdi.

17 Şubat 2026
Kerküklü Yazar Şemsettin Küzeci’ye Fahri Profesörlük 635200411_10164124525579391_4700866920718959390_n 2

Kerküklü Yazar Şemsettin Küzeci’ye Fahri Profesörlük

17 Şubat 2026
Milletvekili Gülsel Muhammet, elektrik üretiminin artırılması için bakanlık yetkilisiyle görüştü 1111 3

Milletvekili Gülsel Muhammet, elektrik üretiminin artırılması için bakanlık yetkilisiyle görüştü

16 Şubat 2026
Nuri Gürgür’den Yeni Bir Kitap: Milli Meselelerimiz, Konularımız Ve Sorunlarımız Üzerine Düşünceler nuri-gurgur 4

Nuri Gürgür’den Yeni Bir Kitap: Milli Meselelerimiz, Konularımız Ve Sorunlarımız Üzerine Düşünceler

12 Şubat 2026
Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yunanistan ile diyalog kanallarını açık tutmamız gerektiğine yürekten inanıyorum thumbs_b_c_bcac961eaea6ae1b3f4716d70b2925d6 5

Türkiye Cumhurbaşkanı Erdoğan: Yunanistan ile diyalog kanallarını açık tutmamız gerektiğine yürekten inanıyorum

12 Şubat 2026

Editörden

8a680ac8-4ae7-4206-affa-f7b541cd7857
  • Azerbaycan
  • Editörden

Şemsettin Küzeci’nin Azerbaycan Kitaplarının imza günü

11 Ocak 2026
178386911_1925588547591950_2559509787806110237_n
  • Dr. Şemsettin Küzeci
  • Editörden
  • Haberler
  • Türkmeneli
  • Yazarlar

Irak Türkmen Cephesi 26 Yaşında

24 Nisan 2021
ALTUNKÖPRÜ ŞEHİTLERİ (1)
  • Dr. Şemsettin Küzeci
  • Editörden
  • Türkmeneli
  • Yazarlar

30. Yılında Kerkük’te Altunköprü Katliamı

28 Mart 2021

Videolar

eed5bfac-185e-4361-a144-ea9eb702ee9d
  • Azerbaycan
  • Basın
  • Haberler
  • Türk Dünyası
  • Türkmen Edebiyatı
  • Video
  • Videolar

Kerkük’ün Milli Yazarı Ata Terzibaşı’nın Hayatı Filim Oldu

26 Aralık 2024
demirel
  • Haberler
  • Türk Dünyası
  • Türkiye
  • Türkmeneli
  • Videolar

20 önce Süleyman Demirel Irak Türkmen Öğretmenlerini kabul etmişti

23 Aralık 2020
indir
  • Basın
  • Haberler
  • Türkmen Basını
  • Türkmeneli
  • Videolar

Kerkük Gazetesi’nin YouTube kanalı açıldı

16 Kasım 2020

Foto Galeri

DSCI8493
  • Basın
  • Foto Galeri
  • Haberler

Türkmeneli TV’nin eski Teknik Müdürü Sacit Baydar Vefat etti

17 Ekim 2020
M ZİYA1
  • Foto Galeri
  • Kitap
  • Kütüphane

Mustafa Ziya’nin Küçük Not Defterinden Şiirler kitabı çıktı

20 Ocak 2020
1828866_620x410
  • Foto Galeri

ABD’li komutandan Münbiç’e ziyaret!

8 Şubat 2018
Facebook
kerkuk_turkuleri
Youtube

AMACIMIZ

Irak’taki Türkmenlerin gerçek anlamda varlıklarını, birlik ve beraberliklerini sağlamak; gazete yoluyla da sıkıntılarını, kültürlerini ve varlıklarını dünyaya tanıtmak ve Türk dünyası arasında bir köprü oluşturmaktır.

Bizi Takip Edin

Facebook Twitter Youtube Instagram
Menu
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Türkmeneli’ni Tanıyalım
  • Kerkük Türküleri
  • Kerkük Kültür Derneği
  • Kitaplarımız
  • İletişim

  • HABERLER
  • Yazarlar
  • Multimedya
  • Kütüphane
  • Kültür – Sanat
  • Röportajlar
  • Genel Tanıtım
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
Copyright © All rights reserved. | MoreNews by AF themes.