Gazi Üniversitesi ile Kerkük Üniversitesi Arasında Orta Türkçe Çalıştayı

Türkiye Gazi Üniversitesi Rektörü Dr. Musa Yıldız, Gazi Üniversitesi Türkçe Öğretim Merkezi (TÖMER) Müdürü ve Türkmeneli İşbirliği ve Kültür Vakfı Başkanı Dr. Turhan Ketene ve beraberlerindeki heyet, 16 Nisan 2024 tarihinde Kerkük Üniversitesini ziyaret ettiler. Türkiye’den gelen heyeti Kerkük Üniversitesi İnsan Bilimleri Eğitim Fakültesi Dekanı Profesör Dr. Ferhat Aziz Muhiddin kabul etti. Resmi kabul merasiminden sonra Beşerî Bilimler Eğitim Fakültesinde “Türkçe Çalıştayı gerçekleşti.

Gazi Üniversitesi ile Irak üniversitelerindeki Türkçe bölüm başkanları arasında, Irak üniversitelerindeki Türkçe bölümlerinde Türkçe kelime dağarcığının geliştirilmesi amacıyla yapılan bu toplantının, deneyim ve bilgi alışverişinde bulunulması, akademik ve kültürel anlamda zenginleştirilmesi için önemli bir fırsat olması, Kerkük Üniversitesi Beşeri Bilimler Eğitim Fakültesi ile Türkiye Gazi Üniversitesi arasında işbirliği, Irak üniversitelerinde eğitim kalitesinin ve Türkçe öğretiminin geliştirilmesine yönelik yeteneklerin artırılmasına, iki ülke arasında eğitim ve akademik alanda işbirliğine yeni ufuklar açılmasına katkı sağlaması bekleniyor.

Toplantının sonunda konuk heyet, Kerkük üniversitesi yetkililerine teşekkür ederek, ortak çalıştay kapsamında önemli olumlu sonuçlar elde etmeyi umduklarını dile getirdiler.

Devamı için Tıklayınızhttps://www.facebook.com/uokirkuk.edu.iqeducation