Galatasaray – Fenerbahçe Süper Kupa Finali Maçı İptal Edildi Ve Ertelendi

Deniz Nakip / Süper Lig 2022-2023 Sezonu Şampiyonu Galatasaray ile Ziraat Türkiye Kupası Şampiyonu Fenerbahçe arasındaki Turkcell Süper Kupa maçı, her iki takımın da sahaya Atatürk resimli forması ve pankartı ile çıkma taleplerinin Suudi yetkililer tarafından reddedilmesi sonucunda iptal edildi.

Suudi Arabistan yönetimi, İstiklal Marşı ve Türk bayrağının açılmasına izin verirken, Atatürk tişörtü ve pankartının önceden haber verilmemesi gerekçesiyle kabul etmemesi üzerine her İki takım, TFF’nin oyunun oynanacağına dair açıklamasına rağmen sahaya çıkmama kararı aldı. Taraftarın stadyumdan çıkarılması da olayların bir parçasıydı.

Galatasaray ve Fenerbahçe’nin Türkiye’ye dönüş hazırlıkları başlarken, Türkiye Gençlik Ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak ve kulüp başkanları arasında bir toplantı gerçekleşmesi ve ardından takımların İstanbul’a sabah saatlerinde varmasıyla ortak bir açıklama yapılması bekleniyor.

Türkiye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın TFF Başkanı Mehmet Büyükekşi’nin istifasını istediği ise dolaşan iddialar arasında yer alıyor.