Fly Baghdad’ın uçuşları askıya alındı

Fly Baghdad Havayolları, tüm uçuşlarının süresiz olarak askıya alındığını duyurdu.

Fly Baghdad Havayolları, tüm uçuşlarının süresiz olarak askıya alındığını duyurdu.

Fly Baghdad’dan yapılan açıkalamda Irak Başbakanı Muhammed Şiya Sudani’nin tüm uçuşlarını süresiz olarak askıya aldığı belirtildi.

Şirketin açıklamasına göre, Irak hükümet komitesi şirketin CEO’su Abdul Kazim Alvan’ı araştırıyor. Fly Baghdad, hükümetin ABD Hazine Bakanlığının iddialarını denetleme kararını memnuniyetle karşıladıklarını bildirdi.

Fly Baghdad, banka hesaplarının askıya alınması nedeniyle turistlere bilet iadesi yapamayacağını bildirirken, Irak hükümetinden turistleri diğer şirketler aracılığıyla taşıma konusunda yardım talep etti.

ABD Hazine Bakanlığı, Yabancı Varlıklar Kontrol Ofisi, Fly Baghdad Havayolları ve CEO’sunun, Irak, Suriye ve Lübnan’daki Devrim Muhafızlarına ve silahlı gruplara yardım ettiğinin tespit edildiği bu nedenle yaptırım uygulanacağını açıklamıştı.

Hazine Bakanlığı, Irak Temsilciler Meclisi Hak Hareketi Başkanı Hüseyin Munis’e de Devrim Muhafızlarına mal naklettiği suçlamasıyla yaptırım uyguladığını belirtti.

Bakanlık, yaptığı açıklamada, ABD’nin, İran’ın ve ülkeye yakın silahlı grupların bölgeyi istikrarsızlaştırmaya yönelik yasadışı faaliyetlerini durdurmaya devam edeceğini kaydetti.

Bakanlık, yaptığı açıklamada ayrıca Fly Baghdad’ın İran’a yakın milis gruplarını desteklemek amacıyla uçaklarını Suriye ve Lübnan’a savaşçı, silah ve para taşımak için kullandığı belirtilerek, Ekim 2023’te Hamas’ın İsrailli sivillere yönelik terör saldırısının ardından Fly Baghdad’ın, yüzlerce Iraklı savaşçıyı taşıdığı ifade etti.

Teba Ajansı