Başbakan Sudani, İran Temsilciler Meclisi Başkanı ile görüştü

Başbakan Muhammed Şiya Sudani, Tahran ziyareti çerçevesinde İran Temsilciler Meclisi Başkanı Muhammed Bakır Galibaf ile bir araya geldi.

Başbakanlık Basın Ofisinden yapılan açıklamada, Sudani’nin İran Temsilciler Meclisi Başkanı Galibaf ile bir araya gelerek ikili ilişkileri görüştüğü bildirildi.

İki ülke arasındaki ekonomi, güvenlik ve kültür alanlarındaki ikili ilişkilerin ele alındığı görüşmede, her iki ülkenin çıkarlarını gözetecek şekilde ortak yönlerin desteklenmesinin öneminin vurgulandığı aktarıldı.

İran ziyaretini kabul etme konusundaki isteğini dile getiren Sudani, ziyaretin Irak ve İran halkları arasındaki ilişkilerin gücünü yansıttığını söyledi.

Açıklamada Sudani’nin, iki hükümet arasındaki iş birliğini güçlendirebilecek Irak ve İran’daki iki yasama organı arasındaki ilişkilerin önemine değindiği kaydedildi.

Irak ve İran halkları arasındaki ilişkilerden ve her iki ülkedeki her iki yasama organı da dahil olmak üzere devlet kurumlarının gücünden gurur duyduğunu ifade eden Galibaf, İran’ın Irak güçlerini ve yeteneklerini halk, parlamento ve hükümet aracılığıyla desteklediğini belirtti.