Başbakan: Bağdat ile Erbil arasında çözülmemiş meseleleri bitirmek için ciddi bir arzumuz var

Başbakan Muhammed Şiya es-Sudani, hükümetin Bağdat ile Erbil arasındaki çözülmemiş sorunları radikal bir şekilde sona erdirmek için ciddi bir arzusu olduğunu doğruladı.

Başbakanın basın ofisinden alınan açıklamaya göre, Başbakan Muhammed Şiya Es Sudani, Irak Kürdistan Bölgesine yaptığı ziyaret sırasında, Erbil’de Irak Kürdistan bölgesel Hükümeti Başkanı Mesrur Barzani ile bir araya geldi.

Görüşmede bir dizi ortak konu ve dosya görüşüldü ve Bağdat ile Erbil arasındaki tüm sorunların çözümü için ortak çalışma ve işbirliği vurgusu yapıldı.

Es-Sudani, “Hükümetin Bağdat ile Erbil arasında çözülmemiş sorunları radikal bir şekilde sona erdirme, Kürdistan ve tüm illerdeki halkımızın yararına olan geniş bir ortak eylem ve ekonomik fırsatlar ufkuna geçme iradesi ve ciddi arzusu’’ olduğunu vurguladı.

Barzani ise, bölge hükümetinin federal hükümetle ilerleme kaydeden ve bütçe kanun taslağının onaylanmasıyla sonuçlanan müzakerelere devam etme ve tartışmalı noktaların ele alınması yönündeki istekliliğini belirtti.

Barzani, ‘’Bakanlar Kurulu’nun, Halepçe’nin diktatörlük rejimi tarafından kimyasal silahlarla bombalanması trajedisini hatırlayarak Halepçe ilçesini bir valiliğe dönüştürmesi kararını takdirle karşılıyoruz’’dedi.