Aramızdan Ayrılan, Anılarımızdan Ayrılmayan Değerli Dayım Ata Tezibaşı’na

 

Aramızdan Ayrılan, Anılarımızdan Ayrılmayan Değerli Dayım Ata Tezibaşı’na

Yüksel Terzibaşı*

31 Mart 2016 Günü hayatımın en acı günlerinden birisiydi. Çünkü o gün en değer verdiğim insanlardan birisini kaybettik. O, Türkmeneli’nin Bilge insanıydı. İşte biz o gün bilge, tarihçi, edebiyatçı ve avukat ünvanlılarının kendisinde toplandığı Kerkük’ün büyük değerlerinden Ata Terzibaşı’nı kaybettik.

Bugün, Ata Terzibaşı’nın ebediyete irtihal etmesinin 8. yıl dönümü olmasına rağmen acısı yüreklerimizde hala dün gibi tazedir. Hala onu her yad ettiğimde gözlerim doluyor, yüreğim sızlıyor, onu kaybetmiş olmanın gerçeğiyle yüzleşemiyorum, yokluğunu kabullenemiyorum.

Onun bizden ayrılması bizim için elbette büyük bir kayıptır. Zira o, uzak yakın, büyük küçük, herkesin sevgisini kazanmayı başarabilmiş, bilgisiyle bizlere yol göstermiş, gelecek nesillere kişiliğiyle örnek olmuş ve milletine nice değerli bırakmış kalbi temiz merhametli bir insan idi.

Acısı gerçekten çok büyük. Öyle ki onun resmine her baktığımda sevgi dolu muhabbeti, güler yüzü, mütevazılığı ve insanları aydınlatan ilmi şahsiyeti gelir aklıma. Biliyorum ölüm haktır elbet, ancak ayrılıklar canımızı yakıyor. Allah rahmetiyle muamele eylesin sana. Mekanını âli eylesin durağın uçmak olsun değerli Ata’m. Sen hep kalbimizde, hatıralarımızda, dualarımızda olacaksın…

Kerkük, 31 Mart 2024

*Hatun Kültür Müessesesi Başkanı