60. Yılında Kerkük Katliamı Şehitleri Kerkük’te Anıldı

Ş. Küzeci/ 14-17 Temmuz 1959 tarihinde Kerkük’te Türkmenlere yönelik vahşice işlenen Kerkük Katliamının 60. Yıldönümünde Türkmen Şehitleri mezarları başında anıldı. Başta Irak Türkmen Cephesi Başkanı ve Kerkük Milletvekili Erşat Salihi olmak üzere ITC yürütme kurulu üyeleri, İl Başkanları ve Türkmen siyasi Parti başkan ve temsilcilerinin yanı sıra Türkmen Sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda Şehit aileleri ile Türkmen vatandaşları anma toplantısında hazır bulundular. ITC Başkanı bir açış konuşması yaptıktan sonra şehitlerin mezarları ziyarete dilerek şehit mezarlarına çelenkler konuldu.

Kerkük Katliamı Şehitleri Anıtı Açıldı

Öte yandan Kerkük Katliamı Şehitlerinin yeni bir Anıtı açıldı. Irak Türkmen mücadeleci Necdet Namık tarafından tüm sponsorluğu üstlenen Kerkük Katliamı Şehitler Anıtı Şehitlerin isimleri tek tek yazılı bir şekilde yar aldı. Kerkük Gazetesine konuşan Necdet Namıkbu gibi sponsorlukları seve seve şerefle ve onur duyarak yaparız.  Bu bizim için bir namus meselesidir. Bundan önce de Türkmen köy ve kasabaları, Türkmen okullarının Türkçe talebelerini memnuniyetle yaparak milletime en küçük hizmet olarak sunmaya çalıştım. Bizim yaptıklarımız denizde damla misali olsa da manevi değerini bilenler bilir. Toplumuma hizmet için her zaman varız ve bu gibi hizmetleri de yapmaya devam edeceğiz.  Benimle birlikte Ali Ateş kardeşim ve ekibine çok teşekkür ederim ki, Kerkük’te yaklaşık 3 hafta boyunca anıtı gizli bir şekilde Organizasyonunu üstelendiler. Resmi izinler alıncaya kadar yapılmasında endişemiz varıydı. O yüzden gizli tutuldu. Daha sonra resmi kabul görüldükten sonra ilan edildi. Ve Türkm Türkmen yetkililerini açılışa davet ettik. Allaha şükür kazasız belasız bu mukaddes iş başarıyla tamamlandı”. Dedi.

Ayrıca Neden Namık Kerkük Musalla Parkının adını  “Necdet Koçak” olarak verilmesinin fikir babasıdır ve Tabelesini kendisni üstleniştir. Mücadeleci kardeşimiz Necdet Namık’ı yürekten tebrik ederiz. Diğer iş adamlarımızı da bu gibi katkılarda bulunmaya davet ediyoruz.

Şehitlerimiz her şeye layıktırlar.. Nur içinde yatsınlar. Mekanları Cennet Olsun.