16 Ocak Türkmen Şehitleri Günü!

16 Ocak, Irak’ta Saddam rejiminin katlettiği Türkmen liderlerin aziz hatırasını yaşatmak için “Türkmen Şehitleri Günü” olarak anılıyor.

Irak Türkmenlerinin dönemin tek ve resmi kurumu olan Türkmen Kardeşlik Ocağı Başkanı Albay Abdullah Abdurrahman ve milli dava arkadaşları Doç. Dr. Necdet Koçak, Dr. Rıza Demirci ve iş adamı Adil Şerif 16 Ocak 1980 tarihinde Saddam rejimi tarafından Bağdat’ta idam edildiler. Irak Türkmen liderlerinin tek suçları Türkmen olmuş olmalarıydı.

Saddam rejiminin yıkıldığı 9 Nisan 2003 tarihinden bu yana, huzura ereceğini düşünen Türkmen coğrafyasında durum ne yazık ki beklenildiği gibi olmadı. 2003 yılından bugüne kadar da Türkmenler binlerce şehit verdi. Musul, Telafer, Erbil, Kerkük, Tuzhurmatu, Bayat Köyleri, Amirli, Yengice, Diyale, Mendeli.

Türkmenlerin aydınları ve önderleri bir araya gelerek, Telafer’den Mendeli’ye kadar farklı zaman ve mekanlarda şehit düşen tüm Türkmen şehitlerini temsilen 16 Ocak gününü “Türkmen Şehit Günü” olarak anmak üzere ilan edildi.

Bizler Kerkük Gazetesi ailesi olarak bu önemli günde Türkmen davası uğruna canını ortaya koyan tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet, yakınlarına sabır diliyoruz.

KERKÜK TÜRKTÜR TÜRK KALACAK!