UEFA Uluslar Ligi’nde 3. İtalya

UEFA Uluslar Ligi 3.’lük maçında İtalya, Hollanda’yı 3-2 mağlup etti. Hollanda’nın golleri Steven Bergwijn ve Wijnaldum’dan gelirken İtalya’nın gollerini Federico Dimarco, Davide Frattesi ve Federico Chiesa kaydetti.

Uluslar Ligi’nde 3.’lük maçında Hollanda ve İtalya De Grosch Veste Stadyumu’nda karşı karşıya geldi.

6. dakikada Federico Dimarco ve 20. dakikada Davide Frattesi’nin kaydettiği gollerle iki farklı üstünlüğü yakalayan İtalya, devreye bu skorla önde girdi.

Karşılaşmanın ikinci yarısının ilk bölümü bu skorla geçilirken Hollanda Steven Bergwijn’ın 68. dakikada kaydettiği golle farkı bire indirdi.

Hollanda’nın golünden 4 dakika sonra İtalya’da Federico Chiesa farkı tekrar ikiye yükselten golü kaydetti.

Weghorst’un golü sayılmadı
Karşılaşmanın son bölümüne 3-1’lik İtalya üstünlüğüyle girilirken Hollanda’da maça ikinci yarıda dahil olan Wout Weghorst, 82’de takımı adına ikinci kez ağları havalandırdı.

Yapılan VAR incelmesinin ardından Weghorst’un golü geçerli sayılmadı ve son dakikalara Hollanda’nın 3-1’lik üstünlüğüyle girildi.

89. dakikada Hollanda Wijnaldum’un golüyle farkı tekrar bire indirdi. Kalan bölümde skor üstünlüğünü koruyan İtalya, sahadan 3-2’lik galibiyetle ayrıldı ve UEFA Uluslar Ligi’ni 3. tamamladı.