Türkiye’nin Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız, Sürpriz Bir Şekilde Türkmen Şehri Tuzhurmatu ve Kerkük’ü ziyaret etti

Kerkük Özel/Türkiye’nin Bağdat Büyükelçisi Fatih Yıldız ani bir şekilde Türkmen şehri Kerkük’ü ziyaret etti. Bağdat’ta karayoluyla Kerkük’e gelen Yıldız ve Eşi, yol üzerinde Tuzhurmatu ilçesini de ziyaret etti. Tuzhurmatu’da Irak Türkmen Cephesi Başkan Yrd. Şehit Ali Haşim Muhtaroğlu’nun ve Türkmen Şehitler mezarını ziyaret etti. Tuzhurmatu’da Büyükelçi Fatih Yıldızı Milletvekili Niyazi Mimaroğlu ile ITC Tuzhurmatu İlçe Başkanı Heysem Haşim Muhtaroğlu karşıldı .Şehitlerin mezarlarına kırmızı karanfiller bırakan Yıldız ve eşi oradan Kerkük’e geçtiler.

Kerkük’te ITC başkanı ve başkan yardımcısı ile ITC yürütme kurulu üyeleri Türkmen siyasi parti temsilciler, Türkmen sivil toplum kuruluşları ve çok sayıda Türkmenler Büyükelçiyi tezahüratlarla karşıladılar.

Türkmenlerle yakından ilgilenen Yıldız; Irak Türkmen Cephesi Başkanlığı, Kerkük Kalesi ve bazı Türkmen şahit ailelerini evlerinde ziyaret etti. Bayram namazını Kerkük Nur Ek-Kebir camisinde kılan büyükelçi Fatih Yıldız Kerkük ve Türkmenler Türkiye için önem arz ettiği gibi Halkın güvenliği de çok önemli olduğuna vurgu yaptı. Bir dizi ziyaretler yaparak tekrara Bağdat’ta döndü.

2003 yılından beri Kerkük ziyarete den Türk yetkililerinden dönemin Başbakanı Ahmet Davutoğlu’ndan sonra ikinci Türk yetkilisidir Kerkük ziyaret ediyor.