Türkiye’nin Bağdat Büyükelçisi Ali Rıza Güney Kerkük’te

Türkiye’nin Bağdat Büyükelçisi Ali Rıza Güney, Erbil’den sonra Kerkük’ü ziyaret etti. Büyükelçi Ali Rıza Güney; Kerkük Vilayetini ziyaret ederek çeşitli temaslarda bulundu. Büyükelçi Güney, önce  Kerkük Valisi Rakan Said el-Cuburi’yi makamında ziyaret etti.

Kerkük Valisi el- Cuburi ziyaretten memnuniyetini dile getirdi. Türkiye Cumhuriyeti’nin Irak’a ve Kerkük’e vermiş olduğu desteğe vurgu yaptı. Daha sonra Büyükelçi Güney bir dizi temaslarda bulundu. Önce Irak Türkmen Cephesi Başkanlığını ziyaret etti. Orada Türkmen Siyasi Parti Başkanlı ile Türkmen şahsiyetleri ile buluşlu. Ardından da Kerkük Ticaret Odasını ziyaret ederek, Türkmen İşadamları ile bir arya geldi. Kerkük’te çok sayıda yatırım fırsatı olduğunu kaydederek Türk şirketlere çağrıda bulundu.  Büyükelçiye eşlik eden Kerkük Valisi el-Cuburu “Türk şirketlerin çalışma ciddiyeti ve kalitesine güveniyoruz. Kerkük’teki kârlı yatırımlarda yer almalarını istiyoruz.” dedi. Büyükelçi ise, Türk şirketlerin Kerkük’te yatırım yapmaya hazır olduklarını aktaran Güney, Irak’ta yeni hükümetin kurulmasıyla Türkiye’den Irak’a üst düzey ziyaretlerin artacağını dile getirdi.

Kerkük Kalesinde bulunan Türk Şehitliği’ni de ziyarete den Büyükelçi TİKA tarafından tarihi Kerkük Kayseri Çarşısı’nın onarımı  sonrası Osmanlı Şehitliğininin de restorasyonu yapılarak mutluluğun u dile getirdi. Danyal, Üzeyir ve Hüneyin peygamberler türbelerini de ziyaret  ederek duaları okudu. Büyükelçi Güney de görüşmede Kerkük’ün Irak genelinde müstesna bir kent olduğuna işaret etti. Ayrıca burası Irak’ın tüm etnik ve mezhepsel unsurlarının bir arada beraberce yaşadığı bir kent. Arzu ettiğimiz tüm bu unsurların, Arap, Türkmen ve Kürtlerin refah düzeyinin artmasıdır.” ifadelerini kullandı.

Büyükelçi Türkmeneli FM radyosunun da açılışını yaptı. Öte yandan Türkmeneli TV’yi ziyaret eden Büyükelçi ve beraberindeki heyet, Türkmeneli FM radyosunun da açılışını yaparak bir programa konuk oldu. Büyükelçiye, TİKA Bağdat Koordinatörü da refakat etti.