Skip to content
18 Mayıs 2025
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
IRAK TÜRKLERİNİN BAĞIMSIZ SİYASİ GAZETESİDİR

IRAK TÜRKLERİNİN BAĞIMSIZ SİYASİ GAZETESİDİR

Sosyal medya hesaplarımız

  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
Primary Menu
  • HABERLER
    • Akademik Makaleler
    • Arapça
    • Azerbaycan
    • Basın
    • Dünya
    • Editörden
    • İngilizce
    • Kitap
    • Kültür – Sanat
    • Türkiye
  • Yazarlar
  • Multimedya
  • Kütüphane
  • Kültür – Sanat
  • Röportajlar
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Türkmeneli’ni Tanıyalım
  • Kerkük Türküleri
  • Kerkük Kültür Derneği
  • Kitaplarımız
  • İletişim
  • Home
  • Haberler
  • Türkiye Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun: 28 Şubat dediğimizde aklımıza çirkin uygulamalar geliyor
  • Haberler
  • Türkiye

Türkiye Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Altun: 28 Şubat dediğimizde aklımıza çirkin uygulamalar geliyor

Kerkük Gazetesi 28 Şubat 2025
thumbs_b_c_d28e8fa71740ae151b2ec18d4aef6e01

AA/ Türkiye Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “28 Şubat dediğimizde her şeyden önce aklımıza o dönemde eğitimde fırsat eşitliğine yapılan müdahaleler, başörtüsü zulmü, katsayı zulmü, ikna odaları gibi çirkin uygulamalar geliyor.” dedi.

Cumhurbaşkanlığı İletişim Başkanı Fahrettin Altun, “28 Şubat dediğimizde her şeyden önce aklımıza o dönemde eğitimde fırsat eşitliğine yapılan müdahaleler, başörtüsü zulmü, katsayı zulmü, ikna odaları gibi çirkin uygulamalar geliyor. Ama aynı zamanda 28 Şubat dediğimizde ekonomik düzenimize yönelik çok ciddi yolsuzlukların olduğu, banka hortumlamalarıyla andığımız, hatırladığımız dönemler.” dedi.

TRT Tabii’nin yeni dizisi “Yankı: Görünmez El”in Haliç Kongre Merkezi’nde düzenlenen galasında konuşan Altun, dizinin tarihsel tanıklık esasında çok önemli bir yapım olduğunu söyledi.

Altun, söz konusu dizinin Türkiye tarihinin çok önemli bir dönemini aydınlatan, bu dönemi farklı boyutlarıyla gözler önüne seren, sanatın imkanlarıyla bir dönemi ortaya koyan önemli bir yapıt olduğunu belirtti.

Dizinin ulusal ve uluslararası alanda ciddi bir başarı sağlaması dileğinde bulunan Altun, “Çünkü son dönemlerde görüyoruz ki Tabii yapımları sadece ulusal alanda değil uluslararası alanda da ciddi başarılar elde ediyor. Bu da bizi gerçekten gururlandırıyor. 28 Şubat’ın yıl dönümündeyiz, yarın 28 Şubat. Bu dizinin de gerçekten 28 Şubat’ta gösterime girecek olması çok önemli. 28 Şubat darbesini farklı boyutlarıyla, Türkiye tarihi içerisinde anlatıyor olması ve gerçek anlamda 28 Şubat’ın fotoğrafını veriyor olması çok önemli.” ifadelerini kullandı.

Altun, 28 Şubat darbesinin, Türkiye siyasi tarihine bakıldığında geleneksel bir darbe olmadığını vurgulayarak, sözlerine şöyle devam etti:

“28 Şubat müdahalesi aynı zamanda bir kötücül toplumsal mühendislik projesi, toplumsal alanı kolonize etmeye yönelik bir girişim. Ve aynı zamanda Türkiye’yi Batı uluslararası sömürü düzenine bağımlı tutmaya yönelik bir girişim. Bu yönüyle toplumun bir kesimini baskılamayı, bir imtiyazlı elit kesimin iktidarını sürdürmeyi hedef alan bir girişim ki bu Batılı imtiyazlı kesim de baktığımız zaman tam anlamıyla Batılı müesses nizamın temsilcisi konumunda. Ve ellerindeki imtiyazları da sahip oldukları gerçek güçten değil, kendilerine sipariş edilen görevler nedeniyle elinde bulunduran yapılar.”

“Türkiye’de çok büyük bir dönüşüm süreci yaşandı”

Dizinin bir yandan toplumsal hafızayı canlı tutmakla ilgili çok önemli bir misyonu olduğunu belirten Altun, “Diğer yandan da adil toplumsal hafızanın inşasına çok önemli bir katkısı var. 28 Şubat dediğimizde her şeyden önce aklımıza o dönemde eğitimde fırsat eşitliğine yapılan müdahaleler, başörtüsü zulmü, katsayı zulmü, ikna odaları gibi çirkin uygulamalar geliyor. Ama aynı zamanda 28 Şubat dediğimizde ekonomik düzenimize yönelik çok ciddi yolsuzlukların olduğu, banka hortumlamalarıyla andığımız, hatırladığımız dönemler. Bu dizi, bu yaşananların hepsini birbirine geçirerek, çok organik bir şekilde başarılı bir biçimde anlatıyor.” diye konuştu.

Altun, Türkiye’de yaşanan dönüşüm sürecine işaret ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

“2001’de Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın AK Parti kurulurken ‘Artık Türkiye’de hiçbir şey eskisi gibi olmayacak.’ dedikten sonra, bin yıl süreceği söylenen 28 Şubat darbe girişiminin, bunun kalıntılarının ve vesayet düzeninin ortadan kalkmaya başladığını gördük. O günden bugüne son 24 yılda yaşanan gelişmeler, gerçekten Türkiye’de çok büyük bir dönüşüm sürecinin yaşandığını bizlere gösterdi ve bu dönüşüm sürecinin mimarı her şeyden önce Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan oldu. Bu yaşanan dönüşüm süreci sadece siyasal alanda değil, aynı zamanda ekonomik alanda, toplumsal alanda ve gündelik hayatta yaşanan bir dönüşüm oldu.”

Baskılanan toplum kesimlerinin artık kendisine alan bulduğunu ifade eden Altun, “Anadolu’da iteklenen, ötelenen toplum kesimleri artık merkeze geldi ve gerçek anlamıyla bir normalleşme oldu. Devlet-toplum ilişkileri normalleşti. Devletin tarihiyle olan ilişkisi normalleşti. Ve böylelikle baktığımız zaman bireysel özgürlük alanları açıldı. Bu süreci gerçek anlamda bir sanat yöntemiyle ve bu yönüyle de gerçekten çok başarılı bir yapımla anlattığı için ben gerçekten bu yapımda emeği geçen bütün arkadaşlarımı tebrik ediyorum.” şeklinde konuştu.

Altun, konuşmasının ardından davetlilerle birlikte diziyi izledi.

TRT Genel Müdürü Zahid Sobacı’nın da konuşma yaptığı programa, İçişleri Bakan Yardımcısı Bülent Turan, dizi oyuncuları ve sanat dünyasından çok sayıda isim katıldı.

Paylaş:

Continue Reading

Previous: Öcalan PKK’ya silah bırakma ve kendini feshetme çağrısı yaptı
Next: احزاب لادارة الدولة

Related Stories

Adsız
  • Haberler

Bağdat’ta Arap Zirvesi Başladı

Kerkük Gazetesi 15 Mayıs 2025
6bebdfdf-2acd-436d-8c47-19e9217c25f1
  • Haberler

Türkmen Lideri Şehit Mustafa Kemal Yayçılı Kerkük’te anıldı

Kerkük Gazetesi 15 Mayıs 2025
aa
  • Haberler

Bağdat’ta Arap Zirvesi Dışişleri Bakanları Hazırlık Toplantısı Başladı

Kerkük Gazetesi 15 Mayıs 2025

Güncel Haberler

Bağdat’ta Arap Zirvesi Başladı Adsız 1

Bağdat’ta Arap Zirvesi Başladı

15 Mayıs 2025
Türkmen Lideri Şehit Mustafa Kemal Yayçılı Kerkük’te anıldı 6bebdfdf-2acd-436d-8c47-19e9217c25f1 2

Türkmen Lideri Şehit Mustafa Kemal Yayçılı Kerkük’te anıldı

15 Mayıs 2025
Bağdat’ta Arap Zirvesi Dışişleri Bakanları Hazırlık Toplantısı Başladı aa 3

Bağdat’ta Arap Zirvesi Dışişleri Bakanları Hazırlık Toplantısı Başladı

15 Mayıs 2025
«Yenı Bir Ritim»: Xosrov Barışanın Şeirinə Postmodern Yanaşma file (1) 4

«Yenı Bir Ritim»: Xosrov Barışanın Şeirinə Postmodern Yanaşma

14 Mayıs 2025
Azerbaycan ile Kardeşlik Bağları Güçleniyor 484706367_693480616345057_4633719267356651412_n 5

Azerbaycan ile Kardeşlik Bağları Güçleniyor

14 Mayıs 2025

Editörden

178386911_1925588547591950_2559509787806110237_n
  • Dr. Şemsettin Küzeci
  • Editörden
  • Haberler
  • Türkmeneli
  • Yazarlar

Irak Türkmen Cephesi 26 Yaşında

24 Nisan 2021
ALTUNKÖPRÜ ŞEHİTLERİ (1)
  • Dr. Şemsettin Küzeci
  • Editörden
  • Türkmeneli
  • Yazarlar

30. Yılında Kerkük’te Altunköprü Katliamı

28 Mart 2021
120594794_3362293387141128_9047910336164904962_n
  • Azerbaycan
  • Dr. Şemsettin Küzeci
  • Editörden
  • Türk Dünyası
  • Yazarlar

Karabağ Bizimdir. Karabağ Azerbaycan’dır

18 Ekim 2020

Videolar

eed5bfac-185e-4361-a144-ea9eb702ee9d
  • Azerbaycan
  • Basın
  • Haberler
  • Türk Dünyası
  • Türkmen Edebiyatı
  • Video
  • Videolar

Kerkük’ün Milli Yazarı Ata Terzibaşı’nın Hayatı Filim Oldu

26 Aralık 2024
demirel
  • Haberler
  • Türk Dünyası
  • Türkiye
  • Türkmeneli
  • Videolar

20 önce Süleyman Demirel Irak Türkmen Öğretmenlerini kabul etmişti

23 Aralık 2020
indir
  • Basın
  • Haberler
  • Türkmen Basını
  • Türkmeneli
  • Videolar

Kerkük Gazetesi’nin YouTube kanalı açıldı

16 Kasım 2020

Foto Galeri

DSCI8493
  • Basın
  • Foto Galeri
  • Haberler

Türkmeneli TV’nin eski Teknik Müdürü Sacit Baydar Vefat etti

17 Ekim 2020
M ZİYA1
  • Foto Galeri
  • Kitap
  • Kütüphane

Mustafa Ziya’nin Küçük Not Defterinden Şiirler kitabı çıktı

20 Ocak 2020
1828866_620x410
  • Foto Galeri

ABD’li komutandan Münbiç’e ziyaret!

8 Şubat 2018
Facebook
kerkuk_turkuleri
Youtube

AMACIMIZ

Irak’taki Türkmenlerin gerçek anlamda varlıklarını, birlik ve beraberliklerini sağlamak; gazete yoluyla da sıkıntılarını, kültürlerini ve varlıklarını dünyaya tanıtmak ve Türk dünyası arasında bir köprü oluşturmaktır.

Bizi Takip Edin

Facebook Twitter Youtube Instagram
Menu
  • Hakkımızda
  • Künye
  • Türkmeneli’ni Tanıyalım
  • Kerkük Türküleri
  • Kerkük Kültür Derneği
  • Kitaplarımız
  • İletişim

  • HABERLER
  • Yazarlar
  • Multimedya
  • Kütüphane
  • Kültür – Sanat
  • Röportajlar
  • Facebook
  • Twitter
  • Youtube
  • Instagram
Copyright © All rights reserved. | MoreNews by AF themes.